B.B. Kastelic o…

Petek, 23. oktober 2009

Borisovi izpovedi,

Tu in tam, kadar me zanima gost, gledam televizijsko klepetalnico “Piers Morgan’s Life Stories” na ITV-ju, v kateri se najuspešnejši in najbolj znani nekdanji britanski tabloidni novinar in urednik (News Of The World, Daily Mirror) Piers Morgan, ki zadnje čase vsepovsod v medijih, pred publiko v studiu pogovarja s slavnimi gosti o njihovih življenjskih zgodbah.

Do gostov je prijazen in jih ves čas gleda v oči, vendar jim postavlja tudi nerodna vprašanja…

Ko je imel pred kratkim na udobnem stolu pred seboj nekadnjega nemškega teniškega kajzerja Borisa Beckerja, katerega življenjska zgodba je razmeroma dobro znana širši publiki, posebej njegova navezanost na ženski spol – najbolj na ženske podobne njegovi prvi seksi ženi Barbari – me je najbolj zanimalo, ali ga bo vprašal, kaj je bilo

danes 41-letnemu na novo poročenemu milijonarju, da je leta 1999, po porazu v Wimbledonu, po katerem je oznanil tenipko upokojitev, v restavraciji Nobu v Londonu tako rekoč naskočil alžirsko-rusko natakarico-manekenk Angelo Armakovo in ji dobesedno v nekaj sekundah naredil otroka, hčerko Anno, ki je zdaj obožuje?

Seveda ga je vprašal in prvič razkril vso resnico o tej aferi, “ki ni bila afera, ampaj dejanje, ki je tramalo pet sekund”. Se spomnite, najprej je bizarno trdil, da mu je Angelica ukradla seme. Točno to: nudila naj bi mu felacijo, shranila spermo in se oplodila sama.

Zdaj je potrdil ne samo to, da sta seksala, ampak prvič povedal, da ni res, da sta seksala v prostoru za metle in čistila, ampak kar na stopnicah, med ženskim in moškim straniščem. Res se jima je mudilo…

Ko se je razvedelo, se je počutil “krivega in osramočenega”: “To je bil zadnji dan mojega poklicnega tenisa. Ženo sem prevaral…”

Pa se je Boris, ki bo kmalu četrtič oče, saj je njegova nova žena, manekenka Sharlely Kerssenberg noseča, kdaj vrnil v restavracijo Nobu?

“Tri leta sem zbiral pogum. Potem pa sem se vrnil na prizorišče zločina in si spraševal, kako je mogoče, da se je to, kar zgodilo to, zgodilo tako kot se je. To je bile eden tistih norih trenutkov, o katerih ne veš, kako in zakaj so se zgodili.”

Se zgodi! Res ne tako hitro (v petih sekundah!?!)

najbolj vzdržljivih Britancih,

Dober seks je, kot dobro vemo, stvar minut. Zatakne se seveda pri vprašanju: koliko… minut? Revija “Journal of Sexual Medicine” je objavila izide raziskave nizozemskih raziskovalcev, ki so čas Nizozemcev primerjali s časom Britancev, Američanov, Špancev in Turkov (ne vem, zakaj so se odločili ravno zanje, domnevam pa…). V raziskavi je prostovoljno sodelovalo 500 moških – po 100 iz vsake države.

“Zmagali” so Britanci s povprečnim časom 10 minut. Srebrni so Američani z osmimi minutami, bromasti Nizozemci s šestimi in pol, četrti Španci s 4,9 in zadnji, peti, Turki s 4,4 minutami.

V raziskavi omenjajo nesrečnega prezgodnjega izlivalca – rekorderja (njegove narodnosti niso razkrili), ki dosega povorečni čas šest… sekund, kar je celo sekundo več od Borisa…

Sodeč po humornih odzivih na raziskavo o tem, še sami Britanci, zlasti pa Britanke ne verjamejo v britanski rezultat.

Eden izmed šaljivih komentarjev britanske zmage je desetminutno občevanje Britancev takole razdelal: v prvi minuti iščejo CD Chrisa de Burgha, drugo in tretjo minuto porabijo za to, da si slečejo vse, razen nogavic, v četrti minuti se posvetijo dolgočasnemu poljubljanju, od začetka do konca sedme minute poskušajo partnerici odpeti nedrček, ki ga mora na koncu odpeti sama, osmo minuto porabijo za iskanje kondoma, v deveti minuti štartajo, v deseti pa se poskušajo spomniti članov moštva Arsenala, ki je zmagalo v pokalu FA leta 1971, da jim ne bi prehitro prišlo, pa je vseeno kmalu vsega konec. In potem? Potem pa zzzzzzzaspijo…

znosni kratkosti občevanja,

Na temo ”dober seks je, kot dobro vemo, stvar minut” sem že kar nekaj napisal, na primer tole: .

Zadnje čase se (spet) razpravlja o tem, koliko časa naj bi trajal seks, da bi ga lahko razglasili za dober seks.

Zanimivo! Posebno zato, ker je to verjetno približno tako brezvezna razprava, kot je razprava o tem, kako dolg mora biti govor, da je dober.

Fidel Castro, oče najmanj osmih otrok, je bil nekoč razvpit, morilski in daviteljski govornik. Njegovi govori so trajali ure in ure. Najdaljšega v svetu je imel na sedežu Združenih narodov, kjer je moril in davil poslušalstvo 4 ure in 29 minut.

Najdaljšega je Castro prihranil za domačo publiko, 345.821 ljudi, ki jim je govoril, verjeli ali ne, 32 ur, 21 minut in 15 sekund. Ta govora sta poskrbela za tri rekorde v Guinessovi knjigi rekordov – domači ne samo po dolžini, ampak tudi kot najdaljši govor z največjim številom poslušalcev.

Dolgi govori se skoraj vedno vlečejo. Ker se ponavljajo, in ker izgubljajo intenzivnost, prodornost in fokus?

Kaj pa seks? Se lahko tudi seks vleče in ponavlja, ker izgublja intenzivnost, prodornost in fokus?

4 ure in 29 minut seksa? Ali celo več kot 32 ure seksa?

Vem, vem, vsakdo je že seksal več kot 4 ure in 29 minut, vendar s premori in predahi. Tudi 32-urni seks maraton smo že uživali, ali ne? Temu so namenjeni tako imenovani “umazani vivendi”, vendar s še več in s še daljšimi premori in predahi in dremanjem/spanjem med posameznimi dejanji (rundami).

Kaj pa eno samo nepretrgano “dejanje”, koitus?

zgodovini koitusa,

Najdaljši uradno zabeleženi koitus je trajal 23 ur in 15 minut, vendar zanj ni poskrbel človeški par, ampak par kač – klopotač.

Za najkrajši seks pa redno skrbijo komarji, ki opravijo v treh sekundah, kar pomeni, da so še hitrejši od Borisa…

Ker smo ravno pri sekundah, nekdanja tajnica nekdanjega voditelja britanskih liberalnih demokratov Paddyja Ashdowna, s katero je imel krajšo afero, ga je obtožila, da je nekoč opravil v devetih in pol sekundah. Če pa je bil nekoč mož hitrih akcij, čisto pravi komandos.

Tudi najdaljši človeški (je to res “človeško”?) neprekinjeni koitus je uradno zabeležen. Zapisal ga je dr. Vernon Coleman. Trajal je 15, ja, petnajst ur, občevala pa sta zelo poredna hollywoodska zvezda Mae West in njen ljubimec, ki se je v zgodovino zapisal samo kot Ted.

Veliko pred Tedom se je zelo veliko naseksal kralj pacifiškega otoka Tonga Fatafehi Paulah. Ko je capitan Cook leta 1777 obiskal kraljestvo Tonga mu je tedaj osemdesetletni kralj Fatafehi Paulah povedal, da ima v svojem kraljestvu samo on pravico razdevičevati device. Kar je pomnil, jih je razdevičil od osem do deset na dan. To pomeni, da je seksal s približno 37.000 devicami.

Rekli boste, eno je ure in ure seksati z isto osebo, nekaj drugega pa z osmimi do desetimi različnimi, in imeli prav.

S polnim imenom se je v zgodovino koitusa zapisal tudi novodobni porno zvezdnik John Dough, ki to morda potrjuje – v enem dnevu je lahko zadovoljil 55 žensk. Morda pravim zato, ker verjetno ne bi niti opazil, če bi mu vmes podatknili kakšno nočno omarico.

Kakor koli že, če mislite, da je to veliko, me zanima, kaj si boste mislili o ženski, v zgodovini zabeleženi samo z imenom Houston, ki je leta 1999, v desetih urah s koitusom pripravila do orgazma 620, ja, 620 moških.

Pozabimi sekscentrike!

o zaželjeni dolžini (7 do 13),

Koliko časa naj bi seksali, da bi bil seks ocenjen kot dober? Zelo kratek svoj odgovor imam na to vprašanje, ki pa ga bom prihranil za konec.

V (že omenjeni) resni reviji Journal of Sexual Medicine so objavili raziskavo o tem, kaj o trajanju koitusa pravijo “seks terapeuti”. Pokazala je, da je optimalna dolžina koitusa od tri (3) do trinajst (13) minut.

V raziskavi je sodelovalo pedeset članov Združenja za seks terapijo in raziskave, ki povezuje različne seks strokovnjake, od psihologov do zakonskih svetovalcev, kar naj bi pomenilo, da na nas prenašajo spoznanja, pridobljena na podlagi na tisoče moških in žensk, s katerimi so imeli opravka v najmanj dvajset letih delovnih izkušenj.

Prva odmevna ugotovitev raziskave je, da seks maratoni ne zanimajo takorekoč nikogar, saj trinajstminutni koitus prav gotovo ni maraton.

Kaj pa triminutni seks?

besedi, ki ni konj,

“Dober seks ne sme trajati dalj časa kot dober single, “ je dejala nekoč zelo priljubljene britanska kolumnistka. To je bilo v časih, ko je večina singlov trajala največ tri minute. Raje manj.

Julie je bila, kot se je kasneje, izkazalo, biseksualka, vsaj nekaj časa, zaradi česar morda njeno mnenje morda ne bi smeli imeti za ključno v razpravi o trajanju dobrega heteroseksualnega koitusa…

Vprašana pedesterica poklicanih pa je takole razvrstila trajanje občevanja: 1 do 2 minuti – prekratko, 3 do 7 minut – zadostno, 7 – 13 – zaželjeno, 13 -30 minut – predolgo.

Ste se že kdaj “štopali” pri seksu ali pri koitusu? Če začneta moški ali ženska med seksom gledati na uro, to ni najboljše znamenje…

Naj vprašanje postavim drugače: pogledate na uro, ko začnete seksat’ in potem, ko nehate seksat’? Jaz ne!

Boljše vprašanje kot koliko minut mora trajati seks, da je dober, je: kdaj je seks najboljši? Po mojem je najboljši takrat, ko oba nenadoma zagrabi nepopisno poželenje, ki ga ni mogoče pogasiti drugače kot s takojšnjim, ali vsaj čimprejšnjim eksplozivnim seks ekspresom na najbližji možni “lokaciji”, na kateri zaradi okoliščin morda ni možnosti ali časa za reprise (a la Boris, čeprav je pet sekund resnično zelo malo).

Takšen urgenčni seks je navadno kratkotrajna zadeva, ki se zdi toliko krajša, ker je predigra, vsaj fizična, navadno zelo kratkotrajna, ker se je dogajala in zgodila v našem najpomembnejšem spolnem organu, ki ni med nogama, ampak med ušesi.

Vsak drug seks pa doseže “dobroto” – zelo enostavno povedano – takrat, ko se naseksaš. Glavno je, da se eden ne naseksa prej kot drugi. Najbolj žalostno je seveda, če se moški naseksa prej kot ženska. Z drugimi besedami, če moškemu pride, ženski pa ne. O dobrem seksu lahko začnemo govoriti, če pride obema.

Tudi v seksualnem oziru smo ljudje različni. Nekateri se naseksajo po treh minutah, nekateri po tridesetih minutah. Ljudje se ponavadi naseksajo, ko jim pride.

So moški in ženske, ki so več kot zadovoljni in zadovoljeni po enem orgazmu in tem je v bistvu vseeno, ali koitus traja 3 ali 13 minut.

So ženske in moški, ki po prvem orgazmu zelo hitro izgubijo zanimanje za seks in so ženske in moški, ki imajo prvi orgazem za ogrevanje. Posebej ženske ste tako zelo različne, posebej ko gre za orgazem, pa o tem, kdaj drugič…

Kot pri govorih – kratek in dolg koitus sta lahko dobra ali slaba, res pa je, da je večja verjetnost, da se bo ponesrečil (pre)kratek koitus, kot (pre)dolg koitus. Pri dolgem zanjo neorgazmičnem ima moški vsaj izgovor, pri kratkem pa je… najbolje, da je tiho.

Vsak, ki traja od pet do deset minut, je dober (če se konča z orgazmom obeh), vendar pa, po pravici povedano, se mi zdi, kako bi to rekel, da me ne bi narobe razumeli, enostavno škoda seksati tako malo časa, kadar se nam nikamor ne mudi…

 • Share/Bookmark
 

Objavljeno v Petek, 23. Oktober, 2009 ob 11:28 v kategoriji nekategorizirano.
Objavo lahko komentiraš, ali pa s svojega bloga pustiš trackback.

6 komentarjev na “B.B. Kastelic o…”

 1. nevenka nevenka pravi:

  Sem hotela ostati resna, ko sem tole prebirala, he, he…

 2. NoMercy pravi:

  BBK
  Borisovi izpovedi, => a si se malo igral z roka v mednožju – toliko tikraskih traparij (pa je to moj ™ :) pa še jaz težko spravim skupaj
  ——————
  “Dober seks ne sme trajati dalj časa kot dober single” => Bolero, 20+ minut :P
  —————–
  kolikor poznam bejbe, lahko runda traja tudi sekundo — če jo potem vsaj 1/2 ure lepo v naročju crkljaš :P

 3. chef chef pravi:

  Si slečejo vse, razen nogavic. Vrhunsko.

 4. Žogca pravi:

  “Dober seks ne sme trajati dalj časa kot dober single, “ je dejala nekoč zelo priljubljene britanska kolumnistka. To je bilo v časih, ko je večina singlov trajala največ tri minute. Raje manj.
  ——————————-
  Takšnih s prezgodnjim izlivom je več kot preveč. :( Če se odloči spet biti heteroseksualna, bo izbira velika.

 5. Žogca pravi:

  Ste se že kdaj “štopali” pri seksu ali pri koitusu?
  ——————-
  Priznati moram, da ne.

 6. Rado Rado pravi:

  Hm,

  nekoč sem delal seminarsko nalogo – raziskavo na temo Srčne aktivnosti v korelaciji z različnimi športnimi in drugimi telesnimi dejavnostmi (S pomočjo Polarja – merilca FSU).

  Priznati moram, da sem prišel do presenetljivih ugotovitev.

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !