B.B.Kastelic o…

Petek, 13. november 2009

o premierskih dvojčicah,

Celo v Britaniji, ki je obsedena z njimi, ne pomnim tedna, v katerem bi nas tako preplavile kot so nas minuli teden. Ženske prsi (se ne pritožujem)!

To je bil morda najbolj “boob-ji” teden v zgodovini.

Ker nekje moram začeti, in ker sem, ko gre za politiko, vse večji cinik, se sprašujem: se je naš dragi vodja GB dobrega pol leta preden mora razpisati volitve (če bo še v sedlu, kar ni nujno) odločil razgaliti svoje skrivno orožje za povečanje popularnosti, ki ni nekaj, s čemer bi se lahko hvalil?

Ali pa se je njegova zelo simpatična 46-letna žena Sarah, ki se je do zdaj konservatvino oblačila, čeprav je zagrizena laburistka, sama odločila priti na podelitev letnih nagrad ženske biblije (Cosmopolitana, v katerem, odkar sem ga imel zadnjič v rokah, kar je kar nekaj časa, še več pišejo o seksu, posebej prikupen pa je “position finder” na njegovi spletni strani: (http://www.cosmopolitan.co.uk/?q=doggy&module=articles&func=result&ptid=46&x=37&y=5) z daleč najbolj razgaljenimi prsmi, čeprav je bila med zvezdami iz sveta zabave, ki prihajajo na prireditve te vrste, premiere in podobno z globokimi dekolteji spredaj, zadaj, zgoraj, spodaj, vsepovsod…

Ob pogledu na njeno širši javnosti prvič predstavljeno razkošno nedrje, ki je navdušilo Britance,

(http://www.telegraph.co.uk/fashion/6554647/What-is-Sarah-Brown-trying-to-tell-us.html)

se človek (moškega spola) sprašuje, zakaj je treba biti GB-ju kar naprej tako mrk, siten in slabe volje!?!

tajmingu,

Na ženske prsi se je ta teden spravila tudi kolumnistka (precej sitna gospa srednjih let, ki ima kup ljubezenskih problemov, o katerih posebej rada piše) Liz Jones (http://www.dailymail.co.uk/femail/article-1226953/LIZ-JONES-MOANS-I-hate-women-use-breasts-ahead.html#ixzz0Wcif3v8n). Po malem dvomim, da bi prav najnovejšo kolumno naslovila “Sovražim ženske, ki se s prsmi rinejo naprej”, če bi vedela, da bo Sarah Brown tako zelo odmevno opozorila na svoji dvojčici (kolumno je morala oddati pred podelitvijo nagrad Cosmopolitana).

Kakšne ženske ima v mislih?

“Saj veste, tiste vrste, ki se postavijo s prekrižanima rokama pod svojimi prsmi, in imajo globoko izrezano obleko, v kateri so prsi podobne ritnicam. Ponavadi imajo povprečen obraz, kar ni pomembno, ker moški zijajo samo v njihove prsi. Nikoli ne povejo nič zanimivega, kar prav tako ni pomembno, saj v službi napredujejo zato, ker vsi moški radi gledajo njihove nihajoče prsi, ko se nagnejo čez delovno mizo…”

Liz ne more razumet, “zakaj moške tako privlači dekolte, saj so v njem gotovo znoj in drobtine” (!?!)

Očitno ni ljubiteljica. Zaradi osebne zgodovine?

“Včasih sem imela velike prsi. Segale so mi skoraj do pasu. Poplesovale so naokrog, ko sem joggala. V majicah so bile videti obsceno. Dala sem si jih odrezati. Zdaj vem: če sem moškemu všeč, sem mu zaradi možganov, ne pa zaradi joškic…”

Ne poznam moškega, ki bi sovražil ženske, ki se s prsmi rinejo naprej. Posebej, če jih rinejo proti njemu. Glede ritnicam podobnih v globokem dekolteju stisnjenih prsi pa – mislim, da sem že omenil teorijo, da so se ženske prsi začele razvijati, ko so naši davni predniki nehali seksat’ samo od zadaj. Da so jih privlačile tudi od spredaj…

nedrčku za dan in noč,

Znani proizvajelc nedrčkov je ta teden predstavil “revulucionarno” novost, ki je gotovo razjezila sitno gospo Liz: “mega Boost Day to Night Bra”, skratka mega povečevalni nedrček za prehod iz dneva v noč za vse tiste ženske, ki se ne rinejo s prsmi naprej med službo, ampak po službi oziroma za ženske, ki želijo nenadoma imeti (na zabavi po službi, ali na zmenku, na katerega se odpravljajo po službi in tako naprej) eno, dve številki navidezno večje prsi, za kar lahko poskrbijo v nekaj sekundah…

O njem so pisali vsi (http://www.dailymail.co.uk/femail/article-1226917/Ultimo-launches-Mega-Boost-Day-Night-Bra-adds-cup-sizes-seconds.html#ixzz0WcjGULL8).

“Se počutite ploske? Povečajte jih za številko, dve z….” je reklamni slogan za nov revolucionarni “day to night” nedrček, ki naj bi bil veliko bolj napreden kot so čudežni in drugi povečevalni nedrčki, ki so po njem zrasli kot gobe po dežju.

Zakaj? Zato, ker sta v košaricah odstranljiva silikonska vložka, ki se oprimeta kože tako, da ustvarita “naravno, avtentično okroglo obliko”.

“Želite biti v službi dostojne, ko zaide sonce pa zbujati pozornost s številko, dve večjimi…” je še en prodajni slogan proizvajalcev, ki tudi pravijo: “Če razmišljate o kiruruški povečevi prsi, jo pozabite, ta nedrček bo poskrbel za povsem enak učinek…”

Bo res? Na vse so mislili – tudi na to, da stane veliko manj kot operacija (24, namesto več tisoč funtov) in da nič ne boli… – razen na moškega, ki utegne biti razočaran ali se utegne počutiti nategnjenega, če ne pada ravno na možgansko privlačnost, ko dami, ki utegne v ognju strasti pozabiti na silikonska vložka, odstrani nedrček…

Kako bi se, na primer, počutila dama, ki pada na velike, če bi ji moški naredil kaj podobnega? In bi nenadoma imela opravka z eno do dve četrtini manjšim?

Velikost ni pomembna, pomembna je občutljivost, vsaj pri ženskih prsih. Po pravici povedano: po malem me že dolgočasijo (pre)velike, posebej nemobilne, ki so si podobne kot jajce jajcu, in vse raje vidim manjše, res pa je, da je (pre)velikim težko uiti…

pragozdni “kmetiji”,

Na britanski teve se začenja letošnji obrok priljubljenega televizijskega resničnostnega programa “I’m A Celebrity… Get Me Out Of Here (Slavna oseba sem… spravite me od tu)”, v katerem imajo prav tako veliko vlogo velike ženske prsi. Ta teden so sporočili imena nastopajočih…

Ta je neke vrste kmetija za ne ravno najslavnejše, večinoma britanske osebe v avstralskem pragozdu. Namesto kmetije imajo kemp, v katerem morajo za hrano in vse drugo narediti marsi kaj napornega in zelo neprijetnega, kot na primer pojesti kakšenega črva ali kakšno drugo navidez neužitno bitjece…

Letošnji obrok bo v znamenju spopada resno velikih prsi, saj si bosta nasproti stali nosilka že ikonskih umetno povečanih prsi Jordan (z njimi si je pomagala do bogastva, ki ga ocenjujejo celo na 300 milijonov funtov), ki so ji za udeležbo plačali vrtoglavih 350.000 funtov (petkrat več kot drugim), in legendarna nosilka veteranskih naravnih velikank Samantha Fox, ki smo jo pred leti v Ljubljani spoznali kot precej pošastno pevko. Touch me in podobne je pela.

Samantha je – v obdobju ta železne Maggie Thatcher – postala prva milijonarka med page three girls, svoji orjakinji pa je prvič predstavila na tretji strani Suna – na materino pobudo – pri sladkih šestnajstih letih. Bili sta masivini!

Ko ju je upokojila, je Sam, ki je povzročala veliko mokrih sanj mladih in malo manj mladih Britancev, je šokirala in razočarala moški svet, saj je razkrila, da je lezbijka. Še vedno je.

Ker tudi v tem resničnostnem programu skrbijo za pisanost spolnih usmeritev udeležencev, bodo v njem nastopili dva do trije preganjalci ženskih krill, poročeni gejevski televizijski par, ki je skupaj že 22 let. Iz Hollywooda pa so tokrat privlekli večno zagorelega “lepega” veterana Georgea Hamiltona.

rekorderki Rosie,

Vrsta današnjih page three girls, ki se zgoraj brez vsak dan nasmihajo Britancem že več kot tri desetletja, in drugih ženske se je medtem pomerila na odmevnem tekmovanju v hitrostnem slačenju in oblačenju nedrčka. Pravila so bila zelo enostavna: tekmovalke so ga morale v dveh minutah čim večkrat sleči in obleči.

Zmagalo je dekle s tretje strani Rosie, ki ji je to uspelo sedemkrat. Drugouvrščeni kolegici Becky se je posrečilo šestkrat.

Rosie upa, da bo njen rekord v novi izdaji Guinessove knjigi rekordov. In kako je bilo?

“Veliko težje kot je bilo videti. Bolele some roke, bolela so me ramena in okrepila sem mišice!” Verjamem. In domnevam, da je imela veliko večje težave z oblačenjem kot slačenjem.

O tem tekmovanju je poročal tabloid Sun, ki je dekletom s tretje strani kot mama in oče.

(http://www.thesun.co.uk/sol/homepage/features/2725397/Page-3-Record-Bra-kers-Page-3-Rosie-Jones-sets-new-bra-world-record.html)

samorastnicah,

Ni še zmanjkalo prsnih dogajanj tega tedna: morda najboljša novice se skriva za naslovom: “Ženske utegnejo same ‘rasti’ večje prsi po uspešnih poskusih na svinji”. Z novo revolucionarno kirurško tehniko, imenujejo jo neopac, ki so jo razvili na avstralskem inštitutu za mikrokirurgijo Bernard O’Brien, kirurgim posrečilo, da so poskusnim pujsam zrasla večje “dojke”.

Zato napovedujejo, da bodo ženske lahko že čez deset let – s pomočnega svojega maščobnega tkiva – imele samoraslo večje prsi. V Britaniji bodo začeli s prvimi poskusi na ženskah že prihodnje leto.

“Izumitelji” pravijo, da je to potencialno najboljša novice za ženske, ki so jim morali zaradi raka na prsih odstraniti eno ali obe dojki. Na strani (http://www.dailymail.co.uk/health/article-1227168/Cancer-survivors-soon-grow-breasts-pig-test-success.html#ixzz0WiMOBBMB) boste prebral podrobnosti, in videli lepo oblikovano samoraslo dojko na zajetni pujsi.

Tudi ena tuja odmevna prsna novica se je v tem tednu, v katerem so sporočili, da so se prsi Britank v zadnjem desetih letih dramatično povečale (s 34B na 36C, kar koli že te oznake, v katere se nisem nikol spuščal, pomenijo), prikradla v morje domačih.

24-letna Američanka Joy Lathern je ultmativni dokaz za to, kako nora je obsedenost s (pre)velikimi prsmi. Sočutni someščani in sodelavci so zanjo zbrali 10.000 dolarjev, ko je dejala, da je zbolela za rakom na prsih in da mora na zdravljenje, za katerega ni imela denarja.

Lagala je, denar pa je porabila za – kaj drugega kot – umetno povečavo prsi. Joy so aretirali zaradi prevare, njen mož pa je že zahteval razveljavitev njune poroke…

in o besedi, ki ni konj,

Ena izmed najbolj znanih nosilk naravno razkošnih prsi je veteranka country glasbe Dolly Parton (http://www.youtube.com/watch?v=NuZO1iT4kD0), ki je tudi avtorica nanizanke modrih misli o svojih prsih.

“Upam, da se ljudje zavedajo, da so pod mojimi lasmi možgani, pod joški pa srce!”

“Bila sem prva ženska, ki je zažgala svoj nedrček – gasilci so potrebovali štiri dni, da so ga pogasili!”

“Ne vem, ali jih jaz podpiram (prsi), vem pa, da one podpirajo mene (finančno)”.

“Iz sveta zabave sem. Na svoje joške gledam kot gledajo na konje in pse, ki nastopajo na lepotnih tekmovanjih. Zato jih skrbno negujem.”

 • Share/Bookmark
 

Objavljeno v Petek, 13. November, 2009 ob 10:52 v kategoriji nekategorizirano.
Objavo lahko komentiraš, ali pa s svojega bloga pustiš trackback.

3 komentarjev na “B.B.Kastelic o…”

 1. alcessa pravi:

  Sarah Brown oz,. njene lepotičke zgledajo kar njami, ja, zato zadeva izpade v redu in ne tepe oči opazovalcev.

  Ko pa sem prvič videla nemško kanclerko na tisti slavni sliki z joški, sem resnično in dokončno dojela, da je tudi ona ženska. Prav smešno je bilo.

 2. anna pravi:

  o Sarah na tisti spletni: “Why, then, has she suddenly turned into Liz Hurley?” :mrgreen:

  ženska sploh več ne sme “šokirat” hehe
  ampak hecno no, da vseeno vidijo to kot en veliki “đizuskrajst”. svet je osladn in sprenevedajoč za pop***

 3. Peter pravi:

  Brooke Magnanti. Brane, daj razišči kaj o njej, pliz:). Itak da je baba carica:)
  Ps. Ne smetim, kaj ne?

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !