B.B.Kastelic o…

Petek, 11. december 2009

božičnem vrtincu,

V bistvu sem zelo zadovoljen sam s seboj, ker me božična mrzlica, kljub že štirim božičnim zabavam, ne potegne v vrtinec, v katerem se številni vrtijo že na precej visokih obratih z vsem čezmernim: nakupovanjem, pitjem in alkoholizirano dobro voljo.

Najboljša novica pa je, da bo baje božič takšen kot si ga na Otoku najbolj želijo: bel božič.  Napovedujejo nam sneg!!!

Božič praznujem (v skladu z lokalnimi tradicijami) že dvajset let, od leta, ko sem “dobil” prvega otroka in zanj doma ustvaril božično družinsko vzdušje, ki se vrti okrog božičnega drevesa, prehrane, glasbe in daril, da v deželi, v kateri so najlepši otroški in mladostniški ljubezenski spomini vezani na božične spomine (v primeru mladih na božično zabavo, ki je zabava leta), moji otroci ne bi bili brez tega božičnega spomina, ki bi jim manjkal.

Kot otroku komunizma, ki se ne počuti oropanega, mi je božič pomenil preusmeritev z Dedka Mraza na Božička (Santo) in kar je daleč najbolj pomembno, posebej odkar sta že dva mladiča vsaj začasno odletela iz gnezda, čas ko smo skupaj, ko tiščimo skupaj kot družina, ki mi veliko, največ in vse več pomeni. Zato mi gre – pa to samo mimogrede, ker je bila o tem velika debata med laburisti in konservativci – zelo na k. novolaburistična vlada, ki hoče v imenu politične korektnosti pomanjšati pomen in vlogo, ki jo ima tradicionalna družina poročenega heteroseksualnega para z otroki za srečo otrok.

šopanju in šopingu,

Do britanskega načina praznovanja božiča imam precej ciničen odnos: to je najbolj komercializiran največji nakupovalni praznik s prepolnimi katedralami potrošništva, zaradi katerega najbolj nafu.. našopani puran. Veliko našopanih puranov… medtem ko vsepovsod vrtijo saharinske božične popevke, na marsi kakšni pisarniški božični zabavi pa se v kakšnem očem skritem kotičku na moških oseh zavrtijo in zamešajo božično euforične in bolj ali manj pijane dekleta in žene (največ afer se začne v božičnem času, največ ločitvenih postopkov v januarju).

Po britanski tradiciji prvi decembrski vikend prinese tudi prva resna božična nakupovalna dneva. Po Wimbledonu je bilo videti več “vrečkarjev” kot običajno, vendar ne toliko kot prejšnja leta. Na Oxford Oxfordu streetu z več kot 300 trgovinami, kamor pride na božično nakupovalno romanje vsako leto blizu 40 milijonov kupcev (neverjetna številka), je bilo živahno.

Ta ponedeljek, prvi v decembru, je potrdil novejšo tradicijo, saj je bil spet največji nakupovalni dan v virtualnih trgovinah: Britanci naj bi prek interneta – velika večina med službo – kupili za 350 milijonov funtov daril, in presegli lanski rekord za 20 milijonov. Ker je božič v petek, številni napovedujejo, da bodo z nakupi pa čakali do zadnjega, ker pričakujejo, da bodo trgovci zadnje dni še bolj znižali cene. Tretjina se namerava zagnati v nakupe 23-tega in 24-tega decembra.

Če je kriza prinesla kaj dobrega je to to, da na radijskih valovih, na katerih se radijski povezovalci že v normalnih okoliščinah preveč derejo, ni “tradicionalnega” kričavega odštevanja nakupovalnih dni do božiča…

božičnem drevesu,

V sredo sem v šoli ta malega sina pomagal pri prevzemanju božičnih dreves, ki jih za starše na Norveškem kupi šola (dobi jih ceneje).

Čeprav ga nismo naročili prek šole, ker ga že veliko let kupimo v isti lokalni trgovini, ki jih prav tako uvaža iz Norveške, sem se vrnil domov z dva metra in pol visokim lepim košatim božičnim drevesom.

Prijazni Norvežani so poslali dve več kot jih je naročila šola, pa sem odkupil enega izmed njih, in namesto 43 funtov, kolikor so plačali drugi, prispeval 30 funtov, toliko so mi določili, v sklad Združenja učiteljev in staršev, ki je eno izmed boljših združenj, kar jih poznam, vsaj na tej zelo dobri šoli anglikanske cerkve (tudi moja starejša otroka sta jo “srečna” obiskovala), ki je letos praznovala 250to obletnico obstoja.

To je pomenilo, da sem privarčeval 40 funtov, saj bi moral za enako božično drevo v trgovini, v kateri ga ponavadi kupim, letos plačati 70 funtov, 10 več kot lani.

Zato imamo od včeraj doma postavljeno in okrašeno drevo… To, kar je zaskrbljujoče je, da se mi zdi, kot da sem lanskega postavljal pred nekaj dnevi, čeprav se mi je to zelo k. leto zelo vleklo.

božični bedi ljubic,

A veste, kdo poleg puranov najbolj nafu… zaradi božičnih praznikov? Ljubice, ki si, osamljene in zapuščene, zlahka zamislijo prizore ljubezni in sreče na domovih svojih ljubimcev, obdanih z ženami in otroci, pri slastni božični večerji, pri odpiranju božičnih daril…

Ljubice imajo na sploh za seboj slabo leto. Celo ljubice milijonarjev, saj jim je baje večina – zaradi krize – ukinila gotovinsko podporo in so morale iskati delo… v nepravem času. Pobrskal sem po arhivu in našel lansko božično pisanje o tem, kako je kriza prizadela mistrese.

Raziskovalna agencija Prince & Associates, ki se ukvarja izključno z raziskavami bogatih, bogastva in bogatenja, je pred božičem opravila raziskavo o tem, kako se bodo milijonarji s stalnimi ljubicami in milijonarke s stalnimi ljubimci odzvali na krizo. V raziskavi jih je sodelovalo celo 191, ki so s tem posredno priznali, da imajo izvenzakonsko razmerje. V raziskavi so upoštevali samo «resne» milijonarje, z najmanj 13 milijonov funtov vrednim premoženjem in z «resnimi» izvenzakonskimi razmerji, ki trajajo najmanj eno leto.

«Tudi po bogatih je udarilo in vsi pravijo, da bodo morali zmanjšati redne izdatke,” je izid raziskave komentirala agencija. Sociološko «resnost» je raziskavi dala z ugotavljanjem različnosti «odziva na finančne strese» med spoloma. Moški smo potegnili «ta kratko», saj so ugotovili, da se moški hitreje ohladijo do ljubic in da se začetna čarobnost izvenzakonskega razmerja (beri: seksa) sčasoma poleže. To najbolje dokazuje skopost v kriznih časih. Samo ljubice, ki so si jih omislili v zadnjih treh letih, kriza ni finančno prizadela.

Večina žensk (ne pozabimo, da še vedno govorimo o milijonarjih) pa je, prav nasprotno, napovedala bogatejše obdarovanje in povečanje gotovinske podpore za ljubimce. Raziskovalci so sklepali, da uspešne ženske pripisujejo večji pomen izvenzakonskemu razmerju, kadar je kriza in postane njihovo delovno življenje težje. Samo 20 odstotkov vprašanih je napovedalo cenejše obdarovanje ljubimcev in ukinitev gotovinske podpore, 30 odstotkov zaradi krize ne bo ničesar spremenilo, polovica pa bo celo bogateje obdarila ljubimce in jim dala «povišico».

To pomeni, da so ženske v bistvu boljši ljudje kot so moški? Ni nujno. Pomenilo naj bi, da ljubimci ženam pomenijo več, ker so «drugi deli njihovega življenja bedni», je komentirala znana raziskovalka odnosov med spoloma.

Če prav razumem: moškim ljubice pomenijo manj, ker jih nimajo zato, ker bi bili «drugi deli njihovega življenja žalostni ». No, morda jim doma manjka seksa, v vsakem primeru pa imajo ljubice predvsem za popestritev. Popestritev seksa.

in o besedi, ki ni konj.

“Če bi bila Tigrova žena tako huda med rjuhami kot je bila med prepirom (za napad je uporabila golf palico, s katero je razbila dve okni njegovega avta, mobilni telefon, s katerim mu je izbila zob, in nohte, s katerimi ga je spraskala) morda ne bi imel ljubic, ali pa bi imel vsaj kakšno manj.”

“Po zadnjem štetju je imel Tiger deset ljubic v petih letih zakona, kar za milijaderskega igralca golfa, vajenega osemnajstih lukenj ni tako veliko…!”

“Najhujše za Tigrovo ženo, kot za vsako drugo ženo, ki ji je bil tip nezvest s tako številnimi drugimi ženskami, mora biti občutek, da je sama zanič v postelji, čeprav ženina kakovost v postelji nima nobene zveze z izvenzakonskim seksom. Nekaj drugega je seveda količina (frekvenčnost) seksa, posebej oralnega.”

“S prakso nezvestoba postane življenjski slog. Tudi ženka nezvestoba.”

“Porno zvezda kot ljubica je zanimiv koncept (Tiger je imel dve). Ne gre samo za to, da veš, kaj te čaka. V bistvu te mora biti precej v hlačah, da se odločiš zanj. Gotovo pa ti ne manjka oralnega seksa.”

“Je mogoče, da je pomanjkanje oralnega seksa glavni razlog za moško nezvestobo? Jerry Hall je trdila, da ga je možu treba sesati tudi takrat, ko se brani, pa se ji vseeno ni posrečilo obdržati Micka Jaggerja. Izjeme potrjujejo pravilo?”

“In kaj ima Tiger proti črnkam!?! Toliko ljubic, pa vse same belke!”

“Tigrov škandal je v predvsem piarovski dizaster. Ima Tiger tako idiotske piarovce, ali pa je sam svoj… piarovec?”

To so nekatere izmed misli, ki jih imam ob tem očitnem vodilnem seks škandalu leta 2009.

 • Share/Bookmark
 

Objavljeno v Petek, 11. December, 2009 ob 10:49 v kategoriji nekategorizirano.
Objavo lahko komentiraš, ali pa s svojega bloga pustiš trackback.

6 komentarjev na “B.B.Kastelic o…”

 1. anna pravi:

  “In kaj ima Tiger proti črnkam!?! Toliko ljubic, pa vse same belke!” – :mrgreen:

  Kak mu je hudooo, booogi moški…a je predvideval,da se mu ta scenarij zna pripetit?

 2. Žogca pravi:

  “Napovedujejo nam sneg!!!”

  Nam ga tudi, ampak se mnogi tega ne velimo.

 3. Žogca pravi:

  “Po zadnjem štetju je imel Tiger deset ljubic v petih letih zakona, kar za milijaderskega igralca golfa, vajenega osemnajstih lukenj ni tako veliko…!”

  Na CNN-u so včeraj rekli enajst. ;-) To je treba redno spremljati, ker se številka vsak dan spremeni oziroma poveča. :mrgreen:

 4. Simona Rebolj Simona Rebolj pravi:

  “čas ko smo skupaj, ko tiščimo skupaj kot družina, ki mi veliko, največ in vse več pomeni. Zato mi gre – pa to samo mimogrede, ker je bila o tem velika debata med laburisti in konservativci – zelo na k. novolaburistična vlada, ki hoče v imenu politične korektnosti pomanjšati pomen in vlogo, ki jo ima tradicionalna družina poročenega heteroseksualnega para z otroki za srečo otrok.”

  A bejž no?!! S čim, zaboga, pa hoče zmanjšat pomen in vlogo tradicionalne družine??? Pa menda ne s tem, da skuša vplivat na zmanjševanje nestrpnosti do drugih vrst družin in možne družinske idile? Morda s tem, da se zmanjšuje vrednost določenih potrošniško veseličnih praznikov kot optimalno dokazilo neke sreče? Jako sumljiva mi je resničnost izjave, da nekomu nekaj veliko pomeni, če mu nekaj veliko pomeni, samo dokler se to družbeno opredeli kot pomembno, vsaka možna konkurenca drugačnega okvira kot povod za srečo, pa že vznejevolji brezmejnega čustvovalca z velikimi pomeni, češ, če je sosed s kozo dojeman kot srečen, je pomen moje sreče s kravo omedeževan, mater mi gre na kurac to zbijanje veljave moje sreče, kar trepetam od strahu pred samim sabo, da moja krava vendarle ni nič posebnega. Jah, potem pa ni, ob obstoječnosti sosedove koze ali brez nje.

  “A veste, kdo poleg puranov najbolj nafu… zaradi božičnih praznikov? Ljubice, ki si, osamljene in zapuščene, zlahka zamislijo prizore ljubezni in sreče na domovih svojih ljubimcev, obdanih z ženami in otroci, pri slastni božični večerji, pri odpiranju božičnih daril… ”

  A dej ga srat? Jah, če so ljubice osamljene in zapuščene in če si želijo zgolj prizorov ljubezni in sreče na domovih svojih ljubimcev (ker namreč v takem primeru gre zgolj za prizore, sicer ljubic ne bi bilo), so nafukale. Ampak to nima zveze s tem, da so ljubice. Zaradi poveličavanja takšnih zgolj prizorov nafukajo tudi samski osamljeni in zapuščeni, pa brezdomci in poročeni, ki se počutijo vseeno osamljene in zapuščene, pa … Heh, pač vsi osamljeni in zapuščeni, ki hrepenijo po nekakšnih prizorih pač. Morda se vrže s stolpnice na božično noč tudi kakšen odpuščen božiček, ker sanja o prizoru deljenja daril otrokom v samopostrežni, ko je imel še džob.

  “To pomeni, da so ženske v bistvu boljši ljudje kot so moški? Ni nujno. Pomenilo naj bi, da ljubimci ženam pomenijo več, ker so «drugi deli njihovega življenja bedni», je komentirala znana raziskovalka odnosov med spoloma.
  Če prav razumem: moškim ljubice pomenijo manj, ker jih nimajo zato, ker bi bili «drugi deli njihovega življenja žalostni ». No, morda jim doma manjka seksa, v vsakem primeru pa imajo ljubice predvsem za popestritev. Popestritev seksa”

  Težko je vedet, če prav razumeš, je pa jasno, kako želiš razumet. Zanimiva bi bila raziskava parov, kjer imata oba, mož in žena, ljubimca in ljubico. Zanimiva bi bile morebitne ugotovitve, ki bi podale enake zgornjim, da taisti zakon partnerju na primer ne bi pomenil beden drugi del njihovega življenja, partnerici pa ja … hehe … Bi se znalo zgodit, ker obstaja velika verjetnost, kot opazujem, da so moški zelo hitro zadovoljni z zakonskim življenjem, četudi je beden, ker ga preprosto ne dojemajo emocionalno tako zares, ampak bolj kot nadomestek za že vajene občutke iz primarne družine, pa jih dolgcajt in beda ne moti toliko, bolj je pomemben občutek varnost, heh, pa kakšno bolj serijsko fafanje ne škodi, ja, v stilu … tudi če je bedno, je bolje, kot da ga ni. Medtem ko ženske pričakujejo ponavadi več in, ja, jim slab seks in dolgocajtna beda precej hitreje narobe po glavi hodi in hitreje vidijo več pomembnosti pri ljubimcu, kar pa ne pomeni nujno, da je njihovo družinsko življenje bolj bedno od bede moškega, ki si omisli ljubico, pa preprosto svojega družinskega življenja ne ocenjuje za tako bednega, kot njegova žena morda ga … hehe …

 5. bbk bbk pravi:

  Simona, welcome back, pogrešal sem te!!! Pogrešal sem uporništvo z mnogimi razlogi, napetost, verbalne diareje, predvsem pa vsevednost.
  Rad bi ti povedal samo to, da ponavadi preberem, kar napišeš na tem mestu (čeprav ne odgovarjam na komentarje, ker imam za to premalo časa). “Jako” zanimiva oseba si mi, ker si dala tako veliko skozi… Veliko veš o družinah, zakonskih življenjih, ljubicah, ljubimcih, slabem seksu in dolgocajtni bedi, o bednem serijskem fafanju, o kravah in kozah… O vsem. Simona knows it all! “Nema, da nema”.
  In sumiš me, da mi moja tradicionalna družina veliko in največ pomeni samo zato, ker se podrejam družbenim normam. A bejž no!?? A dej ga srat? “Jako” pocen pa s tvojega konca predvidljiv šot, ki je, saj veš, sprožil tole pisanje!
  Mimogrede, nisi razumela: britanska novolaburistična vlada s ponorelo politično korektnostjo, zdaj oplemeniteno s predvolilnim oportunizmom, prej povečuje kot pa zmanjšuje nestrpnost do drugih vrst družin, s katerimi sam nimam prav nobenega problema in prijateljujem enako kot s tradicionalnimi. Poznaš kakšno netradicionalno družino?
  Če bi živela tukaj, bi razumela… Ampak pri tebi imam občutek, da ti ni treba nekaj (do)živeti, da ti je vse takoj jasno (“…opazujem, da so moški zelo hitro zadovoljni z zakonskim življenjem, četudi je beden…!?!”) Si Karla? Karla Mayka? Karl May je v glavnem v nemškem zaporu napisal kup prepričljivih knjig o ameriškem divjem zahodu, ki ga ni nikoli obiskal. Tudi, ko je veliko let po objavi knjig o dogodivščinah Vinetouja in Olda Shatterhanda, vendarle obiskal Ameriko, je obiskal samo državo New York.
  Zakaj se ne bi malo sprostila!

 6. Simona Rebolj Simona Rebolj pravi:

  @BB:

  Bi ti mogoče lahko vrnila vzklik, da sem te pogrešala tudi jaz, če ne bi bil tako predvidljivo vesten, blogosova personifikacija navade, da je jasno, da boš pač vsak petek svojo psiho izdriskal na blogosu, točno kot urca, pa te nimam časa, niti motivacije, pogrešat. Stvar “tehnike”.

  Verjamem, da bereš komentarje. Vsi jih berejo, v kolikor imajo vklopljeno to možnost. Najbolj čustveno zagrizeno pa verjetno res ravno tisti, ki se kdaj iz po njihovem mnenju pametnih razlogov, zlažejo, da jih berejo ne.

  “In sumiš me, da mi moja tradicionalna družina veliko in največ pomeni samo zato, ker se podrejam družbenim normam.”

  Ne, ne … tega te pa sploh ne sumim. Absolutno sumim, da ti tradicionalno družinsko življenje, kakor ga opisuješ, zelo paše z družbeno normo ali brez. Mislim, da ti godi red, varnost itd., da bi se ti sploh ljubilo trgat hlače po peskovnikih. Če ni zaklonišča, lahko pokanje petard ne izpade tako zabavno. Tvojemu tipu človeka bi po mojem mnenju najbolj ustrezala ravno tradicionalna verzija, ki se je sčasoma delno sprostila v svoji mentaliteti, pa marsikomu še predstavlja tranzicijsko zmedo v glavi. Varen topel družinski kotliček, kjer žena odigra prvenstveno vlogo matere, medicinske sestre, kuharice itd. (vsem otrokom – vključno z možem), za vogalom pa na videz “prepovedano” kurbišče, po ulicah sprehajajoče kokete, ki popestrijo dolgocajtno plat medalje družinske idile, da kleni mož lahko podoživlja puberteto, ko je pred skrbno mamo še žgečkljivo napeto skrival ali pa jo odkrito provociral, koliko je spil in nasploh, kaj je ušpičil, vključno z bejbami in ljubosumnimi pogledi mame, ali morebiti izgublja prvo mesto v njegovem srcu. Pri takšnem konceptu je treba bit seveda politično korekten. Z navdušenjem reklamirat frajersko razuzdanost itd., vendar nikoli skoparit z blatenjem domnevnih razuzdank, funkcije kot takšne (vedno mora bit jasno, kdo bojda nafuka in kdo ne) in na drugi strani poveličevat steber družinske idile, četudi bi se v sebi raje ustrelil v glavo, kot igral enako vlogo sam. Ja, prostitutke so tut fajn, ampak kaj več od na videz liberalnega konzervativca kot pe enega kurca v usta dobila ne bo. Samo legaliziranega kurca v usta.

  Pametnjakovič se zlahka potolaži, da obstajajo pač razlike med spoloma. Kot je ustrezno sebi na ljubo možno opazit razlike med rasami ali nacijami, če tako prav pride. Nekoč mi je nek ameriški rasistični konzervativec lepo razložil problem juga in mi obelodanil krivico, ki se godi stigmatizacijski obravnavi aparthajda. Niso vsi gospodarji grdo ravnali s sužnji, je rekel. Prenekateri so jih imeli radi, so jih spoštovali in dobro skrbeli za njih, vzpostavile so se celo tople medsebojne vezi in črnčki sploh niso želeli živet večje svobode, če si lepo skrbel zanje … hehehe …

  Občudujem tvojo politično korektnost, ki jo izkazuješ iz prispevka v prispevek. Vedno vem, katere kategorije ljudi bodo oblatene navduševanju nad njihovo funkcijo navkljub in katere poveličevane. Vedno vem, da nafukajo ljubice in da so domnevne feministke (pridevnik militanten ne bo manjkal) neznosne škodljivke, kakopak najbolj ženskam (daj, prepričaj me, no, če bi škodile moškim, bi mi bilo lahko vse skupaj sadistično preveč ugajalo!). Vedno izbereš prave “rezultate” raziskav pravih svoji mentaliteti ljubih avtorjev. Nikoli ne presenetiš, torej nikoli ne razočaraš. Vedno se ustaviš v “raziskovanju” možnosti, ko je treba in je čas za to, da se kaj ne pokvari.

  Ne ukvarjam se s tem, ali si liberalec ali konzervativec, tradiconalnež po duši. Čemu neki. Tudi Clinton me s svojo brezmejno konzervativnostjo pri mizernem zasebnem reality showu, zaradi česar ima med drugim kraljevina ZDA zdaj njegovo ženo za zunanjo ministrico, on pa več zazdravljenih infarktov, ni presenetil. Sarkozy s svojim liberalnim izstopom iz zakonskega hrama v new life z brhko lepotičko tudi ne. Malo je presenetila drznost fakofa svojemu ciljnemu volivnemu ljudstvu, ko jih je obvestil, da se ni ločil pred volitvami samo zaradi možnega neželenega vpliva na volitivni rezultat (ah, to idiotsko ljudstvo, a ne).

  Ni me presenetil niti tvoj javni nastop, kjer si liberalno tolerantno podprl deklico, ki je v reality showu zasedala vlogo tepke. Lepo si nam pojasnil, kako je simpatična in da imaš eno tako primorko tudi sam doma (eno tako skodelico, štango … whatever). Verjamem, da si okrog sebe nikoli ne bi naklepal kaj dosti manj “sproščenih” ljudi od zelo “spročenih”. Ne bi šlo v koncept. Mi je dovolj jasno tudi, kaj je mislil Janša z željo po sproščeni Sloveniji konec koncev. Dovolj, da osebno nisem rada “sproščena” in sem ravno zaradi tega bolj sproščena kot kdajkoli.

  Poznam netradicionalno družino. In?

  Verjamem, da nikoli ne bi izražal nestrpnosti do netradiconalnih družin in priznam, da nisem razumela. Komentirala sem, kot je zapisano. Da te jezi domnevno pomanjšanje pomena, ki jo ima (trditev) tradiconalna družina poročenega heteroseksualnega para z otroki za srečo otrok. Tudi pri nas padajo povsem enake izjave na početje levice, ampak tako občutijo predvsem tisti, ki na vso silo želijo diskreditirat pomen in osnovne pravice netradicionalnih družin. Razumem tudi, da se ravno z opozarjanjem na več oblik družin in na enakopravnost sproži večja sila upora nestrpnih, ja (si imel to v mislih?). Tranzicijski zgodovinski pojav na vseh frontah, vedno in povsod.

  Seveda mi ni treba vsega doživet, da bi lahko nekaj razumela. In ne mislim, da o marsičem, kar sem osebno doživela, že zaradi tega dejstva največ vem o poanti doživetja. Včasih od doživljanja oslepiš, včasih pa spregledaš, tudi v tem primeru pa še ne pomeni, da boš videl enako kot kdo drug na podobnem mestu izkušnje. In ne vem, kaj neki naj bi bilo po tvoje narobe s poanto dela Karla Maya. Niti ne mislim, da je kar koli bolj možno narobe s Kantovo filozofijo, kot s filozofijo kogar koli drugega, ki je za razliko od zapečkarskega Kanta pohajal po svetu in kar naprej nekaj osebno doživljal.

  Luštno je bilo pokramljat s tabo. Res. Če se od zdaj naprej ne boš več odzval na moje vsevedne verbalne diareje, te bom prav pogrešala. Ampak ni panike, hrepenenje je tudi vznemirljiv filing.

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !