B.B. Kastelic o…

Petek, 25. december 2009

miru,

Kakšen mir je (bil) danes!!! Popoln. V naši na pol zapuščeni soseski, v Wimbledonu, v Londonu, na Otoku… Na božični dan ne vozijo ne avtobusi, ne vlaki, ne podzemeljska! Velika večina Otočanov je doma, za štirimi zidovi in se vdaja jedači (pojedli so deset milijonov puranov – na naši mizi ga ni bilo), pijači, gledanju televizije (del železnega božičnega programa so kraljičin božični nagovor in izbrane bondijade), lenarjenju…

Božič v Londonu imam rad prav zaradi miru, ki je toliko bolj miren zaradi cirkusa zadnjih dni pred božičem, ki ga narekuje britanska nerazumna obsedenost z božičnim obdarovanjem.

Letos je bil še toliko bolj miren zaradi nepričakovanega cirkusa, ki nam ga je na Otoku prejšnji vikend in prve dni tedna prinesla zima, ko je pokazala zobe. Sneg, poledica, zaprta letališča, zaprt predor pod Rokavskim prelivom… so povzročili velik kaos.

Otočani, ki so hoteli na tuje, in tujci, ki so se hoteli vrniti domov, so se v polni meri prepričali, kako težko je zapustiti Otok, če lahko računaš samo na najstarejšo obliko potovanj na evropsko celino, na trajekte. Če se začneš resno poglabljati v to, lahko postaneš dobesedno klaustrofobičen.

V torek zvečer je znežilo kot za stavo. Z otroci sem sem se kepal in postavil snežaka pred vrati. Danes na sneg spominja samo še kupček snega, ki je ostal od mojega meter in pol visokega snežaka. Še vedno je mraz. Danes je bil sončen dan, vrhunec dneva – poleg jutranjega odpiranja daril – sta bila sprehod v Wimbledon Common, do katerega se je protrudila samo peščica wimbledončanov, in, v mojem primeru, pinta piva v enem izmed pubov v Wimbledon Villageu, ki so bili odprti to treh popoldne. .

Letos je 24. decembra žal zaradi različnih razlogov odpadlo običajno smučanje pod kupolo v Milton Keynesu nad severnim Londonom, v katerem smo se leto za letom nasmučali, ker nas – zaradi priprav drugih na večerno pojedino – nikoli ni bilo več kot dvajset, ne več kot trideset…

intervjuju leta in zarezah,

Tale ne več kot tridest me je spomnil (ker se mi danes, priznam, zares ne ljubi pisati o čem novem) na najbolj zanimiv intervju leta s politikom. In njegove zareze.

Katere zareze imam v mislih? Tiste navadno nevidne nezarezane na posteljnem vzglavju, ki označujejo število seksualnih partnerjev, ki jih ima večina v glavi, nekateri pa tudi na drugih krajih, na primer v osebnih dnevnikih.

Intervjuiranec je bil poročeni vodja liberalnih demokratov Nicka Clegga, intervjuiral pa “znameniti” Piers Morgan. Ko sem ga prebral sem napisal:

Poročeni Nick je v nedavnem intervjuju o sebi zelo verjetno povedal veliko več kot je nameraval, ko je beseda nanesla na seks, potem ko je dejal, da je žena Miriam, ki je španskega rodu “definitivno največja ljubezen njegovega življenja” in da je bil, preden je srečal njo, dvakrat zaljubljen.

kakavosti in količini v postelji

Že prvo vprašanje seks kviza je bilo zelo “konkretno”: se ima za “dobrega v postelji”? Težko vprašanje, posebno za politika, ki mora misliti na odziv volivcev in volivk, posebno za šefa stranke, ki si želi biti veliko bolj priljubljena med volivkami kot je. Odgovor je bil “političen” in v skladu z gojenjem brezmadežnega družinskega moškega.

“Mislim, da nisem ne posebno briljanten, ne posebno slab. Edina razsodnica tega je lahko moja žena,” je dejal Nick. Kaj naj bi to pomenilo? Da je 41-letni Nick spal samo z njo? Seveda se je izpraševalec – novinarski veteran odzval z ugotovitvijo, da žena gotovo ni bila edina ženska v njegovem življenju in da je menda ja spal tudi s kakšno drugo.

“Je, prav, torej, od takrat je minilo že veliko časa,” je spravil skupaj Nick, ki ga je čakalo še težje zelo konkretno vprašanje: “O koliko ženskah govoriva? Desetih, dvajsetih, tridesetih?”

“Ne več kot o tridesetih,” je odgovoril Nick in hitro dodal, da jih je bilo veliko manj kot trideset. “Se je kakšna pritožila?» je bilo še eno težko vprašanje, posebej za politika.

“O, bog, ja, seveda!” je odgovoril in verjetno mislil, da je to tako dober odgovor, da ga ne čaka podvprašanje. Jih je bilo veliko, ki so se pritožile?

“Ne,” je bil tokrat odločen Nick, seks inkvizije pa še ni bilo konec. In kaj bi rekla njegova žena (o kakovosti seksa z njim)?

“Mislim, da je zelo zadovoljna in srečna.”

lažeh,

Nick je bil trikrat zaljubljen, zarez pa nima več kot trideset oziroma veliko manj kot trideset. Zakaj se je zavrtel ravno okrog te številke, saj mu je izpraševalec ponudil tudi številki deset in dvajset? Kaj bi si mislili o njem, če bi rekel, da je spal (samo) s tremi ženskami (v toliko žensk je bil zaljubljen)? Nič dobrega. Da laže, ali da ni “pravi dedec”? Sam zelo dobro ve, s koliko ženskami je spal. Kot ve velika večina moških, z izjemo Jacka Nicholsona, Warrena Beattyja, Micka Jaggerja in vrste drugih, ki so spali z več tisoč ženskami.

Ko gre za zareze, večina moških laže “navzgor”, večina žensk pa laže “navzdol”. Zakaj? Zaradi grde neenakopravnosti med spoloma, o kateri se (pre)malo govori: moški z visokimi številkami še vedno dokazujejo svojo možatost, ženske pa z visokimi številkami ne dokazujejo svoje ženstvenosti. Več zarez, ko ima moški na svojem posteljnem vzglavju, večji frajer je. Ne samo v očeh moških, ki ne bodo nikoli nehali meriti svoje možatosti po številu zarez, ali po številu centimetrov, ki jih namerijo od korena do vrha glavice.

Ste, po drugi strani, že kdaj slišali kakšnega moškega ali žensko za žensko, ki je spala z veliko moškimi, reči, da je frajerka? Ali še bolje: kaj bi rekli za šefico politične stranke, ki bi na vprašanje, ali je spala z desetimi, dvajsetimi ali tridesetimi moškimi odgovorila “ne z več kot tridesetimi”? Ali, če bi, na primer, gospa Clegg, v intervjuju dejala, da ni spala z ne več kot tridesetimi moškimi?

in o besedi, ki ni konj,

Ja, nekoč so rekli, da se mora moški «zdvijati» (spati z čim več ženskami), preden se poroči, da bi bil zvest ženi, ki naj bi bila, po drugi strani, devica, ali čim bolj “deviška”. Nobene logike ni bilo v tem: kako naj neizkušena ženska zadovolji izkušenega moškega. Velja tudi: kako naj neizkušeni moški zadovolji izkušeno žensko. Tudi ženska bi morala imeti vso pravico do “zdvijanja”, da je potem ko se poroči, kot bi rekli Angleži, ne bi mučilo vprašanje, ali je sosedova trava bolj zelena.

.

 • Share/Bookmark
 

Objavljeno v Petek, 25. December, 2009 ob 22:43 v kategoriji nekategorizirano.
Objavo lahko komentiraš, ali pa s svojega bloga pustiš trackback.

17 komentarjev na “B.B. Kastelic o…”

 1. nevenka nevenka pravi:

  Saj ženska ima to pravico. Samo bolj inteligentna mora biti, tako kot povsod, in jo skriti.
  Ženska, ki ne ve ali je moški dober ali ni, ker nima reference, je pa res močno za luno.
  In res ne vem zakaj bi ženske svoje izkušnje obešale na veliki zvon. Saj ne tekmujejo med seboj, da bi si dokazovale, da so boljše ženske. Ta težava je izključno moškega spola. Važno je, da ženska ostane, kjer je zadovoljna. Ta odločitev je tista, ki je pomembna. Bog ne daj, da bi se ustavila prehitro.

 2. Rado pravi:

  “Že prvo vprašanje seks kviza . . . ”

  Ni mi jasno Brane,
  kakšne so to kulture, ki dopuščajo tako osebno diskusijo?
  Ali ni najbolje na takšno vprašanje novinarja odgovoriti zgolj z: “To je moja in intima in o tem ne bi govoril”. Na nadaljno siljenje, pa zapustiti intervju. Novinarjem (in vsem drugim) je vendarle treba postaviti limite – sami si jih ne bodo.

 3. nevenka nevenka pravi:

  Morda pa so se šli ” Trenutek resnice” in je šlo za konsenz.

 4. Žogca pravi:

  Konec miru. Boxing day, kaj? Vsakokrat, ko omeniš Wimbledon, se spomnim scene iz zadnje epizode You rang, m’lord?, ko Agatha čisto šokirano vpraša: “Where’s Wimbledon?” Očitno v tistih časih še ni bil tako in. Oja, mnogim nezdivjanim se potem nekega dne začne fuzlati in škoda je lahko ogromna.

 5. Simona Rebolj Simona Rebolj pravi:

  “Ja, nekoč so rekli, da se mora moški «zdvijati» (spati z čim več ženskami), preden se poroči, da bi bil zvest ženi, ki naj bi bila, po drugi strani, devica, ali čim bolj “deviška”. Nobene logike ni bilo v tem: kako naj neizkušena ženska zadovolji izkušenega moškega.”

  Seveda obstaja logika. Tako zelo butasti pri zgodovinskem trudu, da bi neznosna lahkost butastosti ostala dovolj visok cilj smisla, moški vseeno niso, da ne bi obstajala logika tudi v tem konceptu.

  Ženska naj bi bila zaželeno deviška, da ob svoji neizkušenosti in neukosti (klerikalna mentaliteta je pač ženski tudi preprečevala izobraževanje in odvzemala moralno pravico do opaznega urjenja, kaj šele izražanja, možganskih in duhovnih mišic nasploh) ne bi opazila, da je njihov moški serijskemu fukanju, domnevni izkušenosti navkljub popoln diletantski amater, ki si najbolj čestita, da sploh vse razpoložljive luknje najde. Uporabna vrednost tehničnih izkušenj izpade kaj vredna samo v povezavi s kakovostno asistenco možganov in duha. Nekdo potrebuje malo tehnične vaje, da bi se dokopal do poante, nekomu pa nič ne pomaga na tisoče jalovih izkušenj … zato pa tudi histerično hlasta po čim več fukih s čim več ženskami (ne nujno s čim več različnimi, ker gre ponavadi po logiki stvari za ene in iste sorte odzivnic), da od vsake pobegne, dokler še ne napoči čas za oceno na omembe vredni podlagi.

  Ko se tak divjak iztrošeno končno ustavi pri zakonskem jarmu, je po omenjeni klerikalni mentaliteti zagotovo več kot primeren kandidat za dolg nepretresljiv zakonski hram, ko fuka predvsem za praznike, vključno z namenom razplojevanja seveda, in svoje deviške žene predvsem prav nič ne vznemirja s kakšnim posebnim vzbujanjem apetitov, da obstaja onstran penzionističnega tuncanja še kaj več, kaj bolj fukiš zanimivega. Tako so vsi mirni in srečno (ne)potešeni do konca svojih dni.

 6. Rado Rado pravi:

  E Simona,
  k vsakemu tvojega odstavku bi imel bogato repliko pa se zdaj v prednovoletnem ćasu ne bi hotel prepirati s tabo.
  Povzetek mojega komentarja je, da si še presneto zelena. Vsaj kakšno desetletje bi morala preživeti v dvoje. Manjka ti izkušnja!
  Daj vendar, stori to. :-)
  LP

 7. Simona Rebolj Simona Rebolj pravi:

  @Rado:

  1. Dragi, pričakovala sem te, bi bil lahko, prosim, manj predvidljiv.

  2. Z mano se lahko pričkaš tudi za božič ali katere koli dolgocajtno posesivne praznike že, če ti paše. Predvsem bi bilo pa precej manj nezanimivo, če ne bi blesavo protokolarno nakladal o posvečenosti praznikov brez prepira in že v naslednjem stavku natrosil nekaj še bolj blesavih izjav, brez vsebine, kaj šele argumentov (tega nikoli nisi obvladal, zato od nekdaj dvomim tudi v morebiten obstoj fukaškega talenta pri tebi), ki ne vsebuje nič, razen standardne prošnje, da dobiš spet malo po riti (še za praznike si ne privoščiš malo spremembe).

  3. Z največjim veseljem ostajam zelena, glede na predpostavko, kaj si ti predstavljaš pod zrelost in slednje celo navezuješ na omembo desetletnega tičanja v dvoje (sklepam, da sebe dojemaš kot zrelega človeka, kar me navdaja s podobno tesnobnim občutkom v želodcu kot se spominjam tesnobe po ogledu bodysnatcherjev pri dvanajstih letih). Poziv, naj to storim, je seveda spet ozirajoče na predpostavko, kaj si ti predstavljaš pod tem, zgolj zelo hudobno privoščljiva želja po uničenju moje malenkosti – prevod: tipa ženske, ki ga obožuješ, a hkrati tako sovražiš, da ti oboževanje pomaga manj od pretepanja z mlini na veter. Po scenariju v tvoji buči si je kaj hujšega od preživetja desetletja v dvoje brez dvoma težko predstavljat.

  Od zrelosti, dragi Rado, počasi, a vztrajno, postajaš gnil.

  Lepo te pozdravlja krepostno zelena Simona.

 8. David pravi:

  Simona, nabijaš teorijo, poskusi daj v praksi no! Devic že dolgo ni (razen zgodnjih najstnic), imaj(m)o moški danes radi tudi “izkušene” bejbe :)

  Tudi zelenje prej ali slej zgnije. Ali drugače: =beš ili ne=jebeš, vreme kur*u prolazi.

 9. Simona Rebolj Simona Rebolj pravi:

  “Simona, nabijaš teorijo, poskusi daj v praksi no! Devic že dolgo ni (razen zgodnjih najstnic), imaj(m)o moški danes radi tudi “izkušene” bejbe.”

  Še dobro, da si mi to pojasnil, sicer bi ječala v temi. Mogoče bi res morala prekinit s teorijo, ja, in naskočit nekaj deviških in nedeviških najstnic. Ti sporočim, kako mi je šlo.

 10. David pravi:

  Ko boš to storila, lahko zadevo obrazložiš Radotu. Te bo z veseljem poslušal. :)

 11. ps9457 ps9457 pravi:

  @Rado in @David: me veseli, da se še kdo obregne ob besedičenje in dosledno semantično samo-prostituiranje Simone. Sam sem pred časom bral njene kilometrske besedne izlive in njene dolgostezne komentarje. V glavnem osebno napada človeka, ki se z njo ne strinja, argumentirati pa tako ali tako ne zna. Uživa, da ‘pičkari’ po spletu in žali vse poprek. O vsebini njenih zapisov, pa kot že rečeno, v glavnem besedičenje.

 12. Simona Rebolj Simona Rebolj pravi:

  @ps9457:

  Si globoko prizadet ob prebranem, vidim. No, ali pa nisi sposoben razvozlat mojih argumentov in si prizadet še bolj. Sklepam, ker ti ni uspelo niti tega pogruntat, da sta Rado in David ena izmed mojih najbolj vročih fenov. Samo nekaj se ti je posrečilo pokomentirat smiselno – da se samoprostituiram. Pa še tu si ga usral s semantično.

 13. David pravi:

  Simona, jaz da sem tvoj fan? Imaš mogoče vročino?

  Jaz sem pa mislil, da sta Ti in Crnkovič moja največja fena.

 14. Simona Rebolj Simona Rebolj pravi:

  Haha … Imam vročino, ja, vsak dan.

  In ja, saj sva!!! S Crnkovičem sva definitivno tvoja največja fena, pa menda nisi imel kakšnih pomislekov, da ne!

 15. David pravi:

  Potem pa v redu! Potem sem prav mislil ;)

 16. Rado pravi:

  Pismo David,
  ti pa znaš z ženskami!!!

 17. ps9457 ps9457 pravi:

  @Simona: ne, nočem se spustiti na tvoj nivo, ampak saj lahko vsak vidi, kaj si napisala. Tudi kaj pravita David in Rado. Kar preberi se.
  Glede ’semantike’ pa si kupi slovar tujk, da boš razumela, kaj sem mislil.
  Nekaj pa potrjujem: ne morem razvozlati tvojih argumentov (ker jih pač ni) in se zato počutim mnogo bolje.
  Če je to bloganje (kajti pri tebi gre le za napadanje drugače mislečega), vključno kajpak z Crnkovičem, ki se je prav tako nasadil na lastno samozagledanost (od Razgledov do Nokie), potem me začenja skrbeti, i.e. torej sem ‘prizadet’.

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !