B.B. Kastelic o…

Petek, 8. januar 2010

veliki zmrzali,

Kako uživam, vsakič, ko mi, vsaj v naši soseski, kjer še niso pokvarili snega s soljo, škriplje sneg pod stopali, ko zjutraj spremljam Aaroma v šolo, in ko v sončnem vremenu vdihavam mrzel wimbledonski gorski zrak!

In kako se jezim, ko britanski kolegi pišejo in govorijo o tem, kdaj je bilo pozimi zadnjič tako “slabo vreme”. Slabo? Ni slabo, prej dobro in lepo, in zimsko, in mrzlo.

Vsakič je ista zgodba: že nekaj centimetrov snega in temperature do tri pod ničlo pa je kriza. Kaos v cestnem, železniškem in letalskem prometu. Vsi galamijo zaradi poledenih pločnikov, na primer. Pa jih je kdo “skidal”, ko je snežilo in ko je negalo snežiti. Malo kdo, zelo malo kdo! V naši soseski sem bil edini z lopato v roki!

Mislim… v Londonu je bilo na tisoče zaprtih šol in na tisoče ljudi ni moglo priti v službo, pa je zapadlo manj kot deset centimetrov snega, dnevne temperatire pa so bile okroh ničle. Nekaj drugega so odročni kraji na severu Anglije in na Škotskem, kjer imajo veliko več snega in veliko nižje temperature: do minus 22.3, kar je menda nov rekord!

Kako sem s sinovoma uzival, ko smo se kepali in postavili snežaka pred vrati! Wimbledon je bil pravljično lep!

( http://www.facebook.com/people/Branko-Brane-Kastelic/1007311238#/album.php?aid=2043707&id=1007311238)

velikem škandalu,

Ni boljšega škandala kot je dober politični seks škandal. Tako dobrega kot ga trenutno doživlja Severna Irska ni bilo že zelo, zelo dolgo. Glavna akterka je tokrat političarka, ženska, žena vodilnega politika…

To, da sta zelo verna desničarja ju ni motilo pri tem, da sta postala zvezdniški zakonski par lanskega velikega škandalu s poslanskimi izdatki. Mislim… samo politiki so lahko tako pokvarjeni in pohlepni (poleg bankirjev, ki mislijo, da so od boga dani “masters of the universe”).

Vedno znova me še vedno lahko presenetijo. Kot Iris in Peter Robinson, “šefa” donosnega družinskega nepotističnega političnega podjetja. On ima tri položaje, za katere dobiva tri plače: severnoirski prvi minister, poslanec severnoirske skupščine in poslanec britanskega parlamenta (po 79.393, 47.904 in 71.985 evrov), ona ima dve, za kateri dobiva dve plači: poslanka severnoirske skupščine in poslanska britanskega parlamenta (47.904 in 71.985 evrov). V zadnjem finančnem letu sta – s plačami in “izdatki” pridelala neverjetnih 635.730 evrov.

Na dobrih davkplačevalskih plačah sta tudi njuna sin in hčerka, ki oba delata za ata Robisnona (hčerka kot “manedžerka” njegovega urada, sin kot njegov parlamentarni “asistent”).

novi gospe Robinson,

Dvojna poslanka Robinson je pred desetimi dnevi presenetila vse, ko je sporočila, da bo zapustila politiko “zaradi stresa in napetosti”, ki ga prinaša “javno življenje”.

Javno življenje? Od včeraj vemo, da je šlo za posledice njenga izvenzakonskega seksualnega življenja. Gospa Robinson je pred letom in pol dajala dol’ takrat komaj devetnajtletnega fanta (naključje je hotelo, da ima enak priimek kot znamenita filmska gospa Robinson, ki je v Diplomirancu zapeljala 21-letnega Benjamina).

Koliko let ima severnoirska gospa Robinson? 60. To pomeni, da jih je imela pred letom in pol, ko je dajala dol’ devetnajstletnika, 58 let in pol. Zakaj pa ne! Domnevam, da je imel gospod Robinson – zaradi treh služb – premalo časa za seks!

Problem je v tem, da so njena opravičila in pojasnila enako bebava kot so, kadar politike ujamejo s hlačami na kolenih.

Afere ni imela zaradi čustev, ali, bog ne daj, zaradi seksa. Krivo je bilo vse drugo, od njene duševne bolezeni (depresija, zaradi katere naj bi poskusila narediti tudi samomor) do njenih dobrih namenov.

Devetnastletnika je tolažila zaradi smrti v družini… Je beseda dala besedo in ga je, še preden je vedela, kaj se dogaja, imela noter? In ko ga je že imela noter, zakaj bi ga dajala ven?

In kaj naj bi pomenilo, da je “prijatelje spodujala pri tem, naj mu priskrbijo finančno pomoč pri poslovnem projektu”, kot je napisala v javnem opravičilu. Danes vemo, da mu je priskrbela 50.000 funtov posojila za otvoritev restavracije…

Na kratko, političarske niso nič manj pokvarjene kot so politiki…

in o besedi, ki ni konj,

Pa kako debelo kožo imajo! Gospod prvi minister in dvojni poslanec Peter Robinson je na jokavi tiskovki trdil, da je ženo, ki jo je moral do zdaj večkrat braniti v javnosti zaradi njene vročične kritike homoseksualnosti, najprej nameraval zapustiti, potem pa se je premislil, tudi zato, ker ji je, po njegovih podatkih, odustil tudi sam…bog.

“Rad imam svojo ženo. Vedno sem ji bil zvest. V duhu ponižnosti in kesanja je prosila za moje odpuščanje. Prevzela je odgovornost za svoja dejanja in odpustil sem ji. Bolj pomembno je to, da vem, da ji je odpustil tudi bog.”

Politiki imajo dobre zveze, nekateri očitno tudi z vsemogočnim…

Je na njegovo odpuščanje vplival tudi politični trenutek, saj je Robinson vodja navečje protestantske stranke Demokratične unionistične stranke, ki jo, kot vse druge stranke, enkrat do 2. junija čakajo volitve novega britanskega parlamenta?

 • Share/Bookmark
 

Objavljeno v Petek, 8. Januar, 2010 ob 11:54 v kategoriji nekategorizirano.
Objavo lahko komentiraš, ali pa s svojega bloga pustiš trackback.

10 komentarjev na “B.B. Kastelic o…”

 1. Stascha! pravi:

  “politiki imajo dovre veze…” :lol:
  :lol:
  oh, brane… vedno mi polepšaš petke :D

 2. Simona Rebolj Simona Rebolj pravi:

  Se strinjam. Letošnja zima je čudovita, javkanje in zastoji zaradi nekaj cm snega in stopinj le nekaj pod ničlo je pa nova moda, ki pove veliko o bolnosti današnjega tempa in načina življenja. Ko sem bila še otrok, so bile takšne zime nekaj najbolj običajnega in veselili smo se jih. Res pa je, da so imeli takrat starši tudi čas za otroke. Nič nenevadnega ni bilo, da si se odpravil v šolo ali službo in nazaj domov peš ali z avtobusom in ne spomnim se, da bi bili po službi in šoli tako stresno izmučeni, da se nam ne bi ljubilo nikamor, kaj šele delat snežaka na pločnik.

  In strinjam se s kritiko … hahaha … gospe Robinson in podobnih politikantskih govoričenj, ki ponižujejo ljudi, da moramo take hinavsko sprenevedave oslarije poslušat. Na žalost je pa ljudska slaboumnost očitno res zelo visoka in se je politiki v takšni situaciji zavedajo, da se bolj splača kot obratno.

  V mojih očeh na primer bi Clinton kvečjemu pridobil kakšno točko, če bi se izognil blamaži z nakladanjem o vsemogočni relativnosti penetriranja s cigaro ali s kurcem. Tako je pa izpadel kot zadrgnjen sprenevedajoči konzervativec. Projekt je celo uspel in žena je bila nagrajena za toleranco z nepotističnim guranjem na politikantski vrh, on je bil pa pripravljen fukalno vzdržno prenest nekaj operacij srca, da nam danes lahko predava o krizi za velike pare. Zelo bedno sporočilo, ki pa brez ljudske slaboumne podpore pač ne bi moglo funkcionirat. Gospo Robinson bi ljudstvo verjetno kaznovalo, če bi bila iskrena, ker hočejo post festum opazovat vsaj krotovičenja in sprenevedanja, s kakršnim se sami lahko identificirajo in kot se smilijo sebi, se jim na tak način vsaj malo zasmili še tovrstno patetično hinavski politik.

 3. miha pravi:

  :) ko zaradi snega zavre kri > http://www.youtube.com/watch?v=MKuA6VS_ujw

 4. anna pravi:

  Bolj pomembno je to, da vem, da ji je odpustil tudi bog.” – Oooo, Lord, ooo đizuskrajstus :lol:

  to je zaskrbljujoče oz. po drugi strani pa imam občutek, da sam zelo dobro ve, kako nateguje s temi izjavami svet okol sebe.

 5. peter pravi:

  Link do spletne strani te klinike:

  http://www.implantspecialist.co.uk/?gclid=CLrEsIKl6J4CFQWTzAod92euMw

  Prvi vtis je bil dober…mislim, da so kar polno zasedeni:)

 6. NoMercy pravi:

  pa dobro no, a medijci res ne znate drugega kot pustiti se od pilitikov nategovati :) — svašta kaj objavljate :) — pa ne gre za to, kaj drugi počnejo – gre za to, pod kaj se sami podpišete :(
  Toliko o tem kakšen je kdo :)

 7. heineken pravi:

  dnevne temperatire pa so bile okroh ničle.

  O, kul. Mi je všeč, da sredi mrzlega Wimbledona uporabiš domače, gorenjske besede.

  Upam, da tega ne boš šel popravljat, češ, da si se zatipkal. To preprosto paše tja tako, kot je. :)

 8. Pippi Longstocking pravi:

  Tudi jaz, ze dolga leta Londoncanka, ne morem verjet kako so ljudje tukaj zgubili stik z naravo. Kaksna bo naslednja generacija tukaj, raje ne pomislim.
  V mojih solskih casih je veliko snega pomenilo vecjo zabavo in niti pomislili nismo, da bi ostali doma.
  Brane a ne ves, da ne smes kidat, te lahko kdo tozi !!! Mislim, kva !!! (namesto WTF, ker smo zdomci, ane :) )

 9. bbk bbk pravi:

  Vem, vem, da ne bi smel kidat’ (privoz lahko, pločnikov ne smeš!), vendar, če bi se oziral na vse to, česar v UK ne smeš, ne bi prav daleč prišel. Posebej zanimivo je tudi to, da na primer, moj ta mali sin Aaron zaradi snega (ostalo je samo še nekaj krpic) še vedno ne sme v šolsko poslopje po običajni poti, okrog poslopja, ampak mora vstopiti vanjo skozi glavna vrata.
  “Predpisologija” pod sedanjo laburistično vladavino je včasih na meji norosti. Zanjo imajo, saj veš, na stotine quangov, domnevno nevladnih organizacij, ki delajo za vlado (različna ministrstva) in tvorijo dodatno, malo znano dobro plačano birokratsko armado, ki menda opravi 90 odstotkov tega, kar naj bi opravili vlada in državna uprava. Med njimi so tako eksotični quangi kot Svet za britanski krompir, v katerem profesionalno dela več kot dvajset ljudi, ki jih plačujemo davkoplačevalci. Toliko milijard kot je novolaburistična vladavina zagonila za nič, najrazličnejše prepovedi in neumnosti, ni mogla zagoniti nobena druga.

 10. pippi longstocking pravi:

  …pa da ne govorimo o zdravstvu, svinjski gripi itd., ane ?
  Uf, raje uzivajmo v zimskem veselju. Mi smo sli vceraj recimo drsat v Queensway in otroka sta uzivala. Nista opazila, da mi je varnostnik prepovedal drsati z enim malim nahrbtnikom, ker je to baje zelo nevarno…
  Lepo se imejte !

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !