B.B. Kastelic o…

Petek, 5. februar 2010

novi žrtvi pokvarjenega kurčka,

I had a dream!

Sanjal sem, da sem bil na nogometni tekmi med Slovenijo in Anglijo na svetovnem prvenstvu v Južni Afriki, na kateri smo Slovenci izkoristili vse priložnost za gol in zmagali s sedem proti nič. Angleži so medtem zapravili kup priložnosti.

Največ jih je imel angleški kapetan John Terry, pa se je vsakič od nekod pojavil njegov reprezentačni tovariš, nekdanji prijatelj in nekdanji sosed Wayne Bridge in ga spotaknil… in že smo bili Slovenci v protinapadu. Tudi Bridge je imel dve 100-odstotni priložnosti za zadetek z glavo, pa se je žoga vedno nenavadno odbila od nje. Kot bi imel na glavi neke vrste nevidno oviro, ki je preusmerila žogo…

Z drugimi besedami: v Angliji je velik nogometni in medijski kraval, ker je prišlo na dan, da je Terry Bridgeu nasadil rogove, ko je lani štiri mesece na skrivaj brusil njegovo zdaj že nekdanjo francosko ‘zaročenko’ in ženino prijateljico Vanesso Perroncel.

Pozabite nov oblak smradu, ki se (zaradi objave končne statistike o tem, koliko so britanski poslanci s poslanskimi “izdatki” pokradli davkoplačevalcem) dviga iz westminstrske parlamentarne palače, pozabite preiskavo okoliščin britanske odločitve za Bushevo ježo nad Irak, v kateri je Tony Blair dobrih pet ur nalagal isto sra… kot vedno (ni lagal, ni zavajal, ni naredil dosjeja o iraškem orožju za množično uničevanje bolj seksi in… tako bla, bla, bla, naprej), pozabite arogantne bankirske narciske, ki so ta teden izvedeli, koliko je kdo dobil iz nagradnega sklada dobrih šest milijard funtov) in se spremenili v domišljave “big swinging dicks-e” (velike nihajoče klince), in pozabite… vse drugo, edina zares pomembna zadeva v tem tednu, o kateri so največ razpravljali nogometni izvedenci, kolumnisti, moralisti, psihologi, politiki in kdo ve še vse je bilo vprašanje, kaj narediti s kapetanom angleške nogometne reprezentance, velikim Johnom Terryjem, in kako zelo dramatično so se zaradi njegovega pokvarjenega kurčka zmanjšale šanse Angležev na svetovnem prvenstvu v Južni Afriki.

angleških tigrih,

Američani imajo Tigra, Angleži imajo Terryija in vrsto drugih nogometnih “zvezdnikov” – milijonarjev s pokvarjenimi kurčki (večina ima vse v nogah in med njima, nad vratom pa je kriza), ki redno polnijo tabloide s svojimi seks “podvigi” – navadno s praznoglavimi mladimi blondikami, ki sanjajo o tem, da bodo – na hrbtu – odšle po stopinjah Victorije Beckham in poročile bogatega slavnega žogobrcarja.

Sanje se veliko krat končajo z “roastingom”, ki je bil pred časom zelo priljubljen – roasting je timski seks dveh, treh ali več nogometnih zvezdnikov z eno trapo, ki so ga tako imenovali, ker si jo podajajo kot si Angleži podajajo nedeljsko pečenko, ki ji rečejo roasting…

Je to, kaj je veliki John delal z malim Johnom, nekaj, kar bi moralo brigati samo njegovo ženo in Terryja, ki ni nikoli – za razliko od številnih politikov ujetih s hlačami nakolenih – pridigal visoke morale? Ali pa bi se moral veliki John vzorno vesti tudi izven igrišča in malega Johna uporabljati samo doma (z ženo)?

To, da je bil Terry nezvest ženi, ki je namignila, da ji je bil nezvest odkar sta skupaj (“Deset let me je poniževal, to pot pa sem bom ločila,” je dejala in odšla na sonce v Dubaj, kjer je skoraj cela angleška reprezentanca pred leti kupila vile na tisti ogabni palmi, ko še ni bila zgrajena), večine ne moti (nekateri Johna celo “hvalijo”, ker je imel afero z odraslo žensko, ne pa s kakšno mladoletnico). Moti jih to, da je imel afero z nekdanjim dekletom reprezentančnega tovariša Bridgea, ki naj bi že postavil ultimat: ali jaz ali Terry. Še najmanj trije reprezentanti naj bi dejali, da ne bodo igrali za Anglijo, če bo igral Terry, ker je nasadil rogove tovarišu, ki je bil obenem prijatelj in sosed. Zaradi nastale štale se nogometni navijači in strokovnjaki bojijo, da bo ozračke v reprezentanci na svetovnem prvenstvu neprimerno za zmage, posebej, če bosta v njej ostala oba, Terry in Bridge.

O usodi angleškega kapetana bo odločal visokomoralni katolik Fabio Capello. O njunem srečanju, ki naj bi bilo danes, poročajo tako veliko kot bi na vrhuncu hladne vojne o vrhunskem srečanju ZDA – ZSSR.

Tudi politika je morala pristaviti svoj piskrček, saj je državni sekretar, pristojen za šport, že izjavil, da je zaradi afere Terryjevo kapetanstvo vprašljivo…

Večji, ko bo kraval, lažje bomo opravili z Angleži na svetovnem prvenstvu!

zmagovalki s pokvarjeno p….,

Velika zmagovalka tega seks škandala je mademoiselle Perroncel, ki naj bi – ob posredovanju razvpitega “publicista” Maxa Clifforda (znanim in neznanim ženskam pomaga za čim več denarja “publicirati” spanje s slavnimi moškimi in je zato tudi sam milijonar) – podrobnosti afere s Terryjem že prodala neznanemu tabloidu za okroglih četrt milijona funtov.

Vanessa, ki pod pasom, nad katerim ima srednje velike umetne prsi, spominja na trebušno plesalko (ne ravno femme fatale, ki pa se očitno spremeni vanjo, ko zameša pokvarjene kurčke – poglejte jo v družbi pevke in nogometne žene Cheryl Cole na lanskih počitnicah v Franciji, na katerih je bila z Bridgeom in njunim otrokom: http://www.dailymail.co.uk/news/article-1248115/Cheryl-Cole-offers-support-Wayne-Bridge.html), se je preselila na Otok pred desetimi leti.

Očitno se je navdušila nad nogometom (beri: gotovino žogobrcarjev), zlasti nad Abramovičevim Chelseajem, saj menda ni spala samo s Terryjem, ampak s še petimi do sedmimi igralci Chelseaja. Dolga je bila pot do… kapetanovega in pravega keša.

Razveselila me je britanska kolumnistka, ko je podražila na tisoče diplomiranih Otočank, ki ne morejo najti službe, napisala: “Kaj je pametneje: tri leta študirati klasike, ali spati z nogometnim igralcem? Je boljša naložba univerzitetna diploma ali nov par prsi?”

Spanje s slavnim moškim je v Britaniji že veliko let dober biznis, ki številnim mladim ženskam prinaša dober denar (ne tako dober kot Vanessi, vendar sploh ne slab). Tu in tam je tudi spanje s slavnimi ženskami dobičkonosno in prinaša slavo. Najnovejši primer je “boksar” (eden izmed tistih, ki se mlatijo v “kletkah” – vse bolj priljubljeni cage boxing) Alex Reid, ki so ga zato, ker je dal dol’ Jordan, nosilko najbolj znanih britanskih umetnih prsi, povabili v nedavno končanega zadnjega slavnega Big Brotherja. Alex je zmagal in pokasiral 100.000 funtov. In kdo je osvojil drugo mesto? Pevec Dane Bowers, ki je Jordan dajal dol’ pred leti. V Hiši Big Brotherja je bila tudi mlada prsata Rusinja Katja Ivanova. Kako je “zaslovela” in se iz natakarice prelevila v dobro plačani “model”? Tako, da je spala z nekaj manj kot pol stoletja starejšim kitaristom Stonesov Ronnijem Woodom in razkopala njegov zakon…

Ja, ja, seks prinaša denar…

Če bi predolgo razmišljal o tem, koliko sem sam zaslužil s seksom (pisanjem!!!), bi se verjetno zjokal.

in o besedi, ki ni konj,

Naj tudi končam s seksom in denarjem. Bliža se valentinovo, prvi trgovski praznik po božiču. Eden izmed filmov, ki se bo ob tej “romantični” priložnosti vrnil v britanske kinematografe bo – ob svoji dvajsetetnici – Pretty Women.

Julia Roberts je v njem, z vlogo sicer visokorazredne prostitute, postala najbolje plačana hollywoodska zvezda. Ob tedanjem Georgeu Clooneyu Richardu Gereu, bogatem poslovnežu, ki jo začasno kupi. Čeprav je konec srečen, saj se zaljubita, so femonistke Pretty Women kritizirale kot zavajajočo hollywoodsko reklamo za prostitucijo.

Zgodba filma je znana: moški kupi žensko, ženska kupi obleke…

Nabolj nepozabne pa je – zaradi aktualne “situacije”, pokvarjenih kurčkov in pokvarjenih bankirjev in tako naprej, trenutek, v katerem Richard reče Juliji: “We’re so similar — we both screw people for money (Kako sva si podobna – oba nategujeva ljudi za denar)!”

ps: Naj dodam (zaradi najbolj vroče slovenske teme tega tedna) v nekoliko podaljšani obliki, kar sem na kratko na Pop TV poročal o britanskih “nevarnih psih” in o nekaterih še nevarnejših lastnikih psov.

V Britaniji imajo velik problem z nevarnimi psi, ki je iz leta v leto večji bolj zaradi lastnikov psov, kot psov. Posebej pogosta je zlasti “novica”, da je pes hudo pogrizel otroka. Tudi zadnja smrtna žrtev je bil otrok, štiletni fantek – decembra lani. In prav tako predzadnja, petletna deklica – pred dvema letama. Ob vsakem hujšem primeru se razname razprava o tem, ali obstoječi Zakon o nevarnih psih še ustreza.

Podatki so strah zbujajoči: zaradi pasjih ugrizov vsak teden zdravniško pomoč potrebuje več kot 100 Otočanov. To je skoraj sedemdeset odstotkov več kot pred desetletjem. V letu 2008 so samo v Angliji nudili zdravniško pomoč več kot 5200 ljudem. Med njimi je bila dobra četrtina otrok – med temi številni malčki in dojenčki. Večinoma gre za otroke, ki jih – po obrazu – pogrizejo “hišni ljubljenci”. Velika večina potrebuje plastično operacijo.

Po prvih podatkih za leto 2009 se je število hudih napadov psov na otroke pod desetim letom povečalo za štirinajst odsotkov. To je eden izmed razlogov za pritiske na vlado, naj spremeni Zakon o nevarnih psih, ki so ga zadnjič dopolnili leta 1997. Drugi je pritisk Pošte, saj psi pogrizejo več kot šest tisoč poštarjev na leto.

Zakon o nevarnih psih ne prepoveduje nobene pasme, za štiri pa veljajo stroge omejitve. To so ameriški pit bul terrier, argetinski pes, ki mu rečejo tudi argentinska doga, japonski borbeni pes tosa, znan kot sumo pes in brazilska fila. Za kršitev omejitev, kot je obvezen nagobčnik na javnem kraju, sta predvidena zaporna in denarna kazen do dva tisoč funtov. end optional).

Kritiki tega zakona že dolgo trdijo, da ne obravnava največjega problema: nevarnih lastnikov psov. Kraljevo društvo za preprečevanja okrutnosti do živali poudarja, da bi se moral zakon osredotočiti na vse številnejše lastnike, ki agresivno vzgajajo pse, da ti postanejo njihov “statusni simbol” ali “oborožitev”.

Najhujši in najnovejši dokaz tega zadnjega je trenutno sojenje morilcem šestnajtletnega Christopherja iz Lambetha v Londonu, članom najstniške tolpe. Dva psa, s katerimi so bili “oboroženi”, sta Christopherja aprila lani, ko je poskušal pobegniti, ujela, vrgla na tla in pogrizla, preden so ga člani tolpe šestkrat zabodli z noži. Priče so njihove vedenje in ravnanje primerjali s tropom krvoločnih živali.

 • Share/Bookmark
 

Objavljeno v Petek, 5. Februar, 2010 ob 10:56 v kategoriji nekategorizirano.
Objavo lahko komentiraš, ali pa s svojega bloga pustiš trackback.

10 komentarjev na “B.B. Kastelic o…”

 1. NoMercy pravi:

  BBK … in ti na otoku, kjer se vsi trudijo tisti občasni fuk obelodaniti vsemu svetu — še vedno vztrajaš :)
  Gliha skupaj štiha :)
  ——–
  pasji dogodek v SVN: “ima boga” – lepše se nebi moglo iziti ne v sanjah ne v blodnjah :)
  Žal so pse pokončali – jaz pa vem za kar veliko naslovov, kjer bi bili zelo koristni :)

 2. nevenka nevenka pravi:

  Ja, z Ronnijem Woodom se je najbrž splačalo spati, upam, da ne smrči preveč na glas :-)

 3. NoMercy pravi:

  @ 2.nevenka: in to je tudi vse, kar tipo lahko počne ob tebi: spi :)

 4. chef chef pravi:

  Žrtve so tudi pri nas, nosijo pa kar umetne kurčke.

 5. nevenka nevenka pravi:

  NoMercy, ti že veš, ko me tako dobro poznaš, ane.
  Za Ronnija pa cel svet ve, da je komaj še živ, da je čisto izžet od pijančevanja, pa tudi star je že.

 6. Anubis pravi:

  @ chef: in kaj si hotel povedati s tem?

 7. Žogca pravi:

  “Sanjal sem, da sem bil na nogometni tekmi med Slovenijo in Anglijo na svetovnem prvenstvu v Južni Afriki, na kateri smo Slovenci izkoristili vse priložnost za gol in zmagali s sedem proti nič.”

  Dream on!!! :mrgreen: Pa čeprav sem sicer velika optimistka glede fuzbala letos. ;-)

 8. Žogca pravi:

  “Sanje se veliko krat končajo z “roastingom”, ki je bil pred časom zelo priljubljen”

  In roaster number one je zdaj novi kapetan. Mislim, nič mi ni jasno. Terry je bil ob kapetanski trak zaradi tega škandala in potem ga dajo Riu Ferdinandu, ki je bil akter prejšnjega škandala. Ajde, prejšnjega, ni ravno prejšnji, verjetno jih je bilo vmes še nekaj.

 9. Primc pravi:

  Zakon objava in zelo prijetno branje! Me je nasmejalo, predvsem tisto o Little Johnu… hehehe tepcek. Z vsem tem premozenjem ga gre tlacit v prijateljevo zarocenko, ceprav bi si po drugi strani lohk vsak dan privosil drugo hi class escort bejbo, ki povrh najbrz tko po IQju kot po seksipilu nese tole Vanesso. Ja cudni so mozaki fusbalerjev. Jah ni kej ves talent gre v obvladovanje usnja, in zaradi tega jih imamo radi!

  Long live fusbal in Terryjeva afera. To nam res boljsa moznosti v JAR.

 10. peter pravi:

  Dal jo je dol in najbrz se tisoc drugih…takih kokosi je polno na tem svetu in se najbrz razen novinarjev in ostale intelektualne smetane nobeden ne obremenjuje s tem:)

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !