B.B. Kastelic o…

Petek, 26. februar 2010

sreči,

Po dobrem tednu v Ljubljani, kjer smo (v Drami) posneli prve tri avdicije šova Slovenija ima talent, sem se včeraj vrnil v London.

Kako fantastičen je bil po vzletu z brniškega letališča pogled na s soncem obsijane zasnežene slovenske gore! Nepopisno lepo!

Kako lepo deželo imamo! In kaj delamo z njo in iz nje! Kljub obilici dela v Ljubljani se mi je posrečilo spremljati televizijske preglede najbolj vročega domačega dogodka! Za crknit! Srečo imam, da tukaj nikogar ne zanima, o čem se trenutno v Sloveniji največ govori. Mislim, da bi imel zelo veliko težav pri razlaganju bulmastifske sage: kdo, koga, kako, s čim, zakaj in kam…

preziru,

V enem v vrsti intervjujev, ki so jih delali z menoj (zaradi slovenskih talentov), sem moral na kratko odgovarjati na kratka vprašanja. Eno izmed njih je bilo: kaj najbolj preziram in drugo, koga najbolj preziram?

Preziram? Prezir je beseda, ki jo malo kdaj uporabim in malo kdaj nanjo pomislil.

Kaj najbolj preziram?

Brez pomišljanja sem odgovoril: Prezir je težka beseda. Zelo slabo prenašam neumnost, naivnost in posploševanje.

Ko je prišlo malo kasneje na vrsto vprašanje »Koga najbolj preziram?« so mi šle besede veliko lažje z jezika.

Spet sem brez pomišljanja odgovoril: Rasiste. In pohlepne bankirje. In prepirljive samovšečne politike…

Res jih. O rasizmu in rasistih ne bi izgubljal besed.

Tudi o politikih, ki v Sloveniji in Britaniji in še kje mislijo, da so šovbiznis zvezdniki, ker se veliko pojavljajo na televiziji, pozabljajo pa, kaj je o politiki rekel Jay Leno (Politika je šovbiznis za grde ljudi). V Sloveniji in Britaniji so se ta teden prepirali kot branjevke.

pohlepnih bankirjih,

Pri pohlepnih bankirjih mi gre najbolj na k. to, da nas imajo vse druge za – pa, saj to je neke vrste rasizem – manj vredne, ker nas imajo za norca. Britanska banka RBS je danes sporočila, da je v letu 2009 pridelala 3,6 milijard izgube. Pozor! To je banka, katere solastnik sem, sam jo je vlada do zdaj reševala z »našimi« (davkoplačevalskimi)  milijardami (do zdaj s 40-timi). Kljub izgubi bo RBS med osebje razdelilo 1,3 milijarde funtov nagrad za… kk?

Edini, ki se je pri RBS zaradi izgube odpovedal zanj predvideni nagradi (1,6 milijona funtov) je njene general, rdečelični debeluh Stephen Hester, ki je lani priznal, da še njegovi starši mislijo, da preveč zasluži (potem veste, kako veliko zasluži).

V normalnih okoliščinah bi se za tako visoko izgubo moral leteti iz službe… Ali ne bi bilo najbolj logično na svetu, da se odloči zmanjšati izgubo z ukinitvijo nagrad, saj bi se izguba znižala s 3,6 na 2,3 milijarde. Kje pa!!! Hester brani nagrade takole: nagrade so edini način, da obdrži najboljše kadre (ker so bili tako »dobri« so nas vse s svojim hazardom, pohlepom in blefiranjem, ki ga prodajajo za suho zlato, spravili v največji šit vseh novejšega časa). Baje ima RBS zaradi ljudi, ki so jo zapustili lani, milijardo večjo izgubo (!?!).Več kot sto njenih »najboljših« uslužbencev bo enkrat te dni dobilo milijon ali več funtov nagrade. Tudi jaz bi jih…

In kaj je naredila vlada, ki kar naprej žuga bankirjem, da jih bo spravila v red? Finančno ministrstvo je blagoslovilo 1,3 milijarde funtov nagrad pri RBS…

lažnih posilstvih,

Precej soglasno je mnenje, da Britanke, tudi mlade, vse preveč pijejo in da jih gre vse preveč zelo pijanih, tudi mrtvo pijanih, v posteljo z zelo pijanimi moškimi, s katerimi trezne verjetno ne bi šle.

Ko se streznijo se številne ne spomnijo ničesar, niti seksa, ugotovijo pa, da so seksale. To vodi v – po zadnjih uradnih podatkih – do 9 odstotkov obtožb o posilstvih, ki so lažne. Lažno obtoženi moški se znajdejo v velikih težavah. Nekaj si jih je celo vzelo življenje…

A si predstavljate? Ničesar kriv, pa te imajo za posiljevalca…

Spomnim se ženske, ki mi je veliko let po tistem, ko sem jo osvajal, očitala, ja, točno tako, očitala, ker nisem uporabil nekaj sile, da bi jo prepričal v seks.

“Saj veš, da ne vedno ne pomeni ne,” mi je dejala, ko sva leta kasneje obujala spomine na seks, ki ga ni bilo, ker se ni mogla odločiti, ali bi ali ne bi…

“Posilil bi me, pa bi bilo vse v redu, hahaha,” se je smejala kot bi povedala dobro šalo. Meni se ni zdela smešna…

bi, ne bi, bi, ne bi… situacijah,

Hvala bogu, da sem bil zelo malo krat v situacijah, v katerih ni bilo vse jasno oziroma v situacijah, v katerih se je zoblačilo in ni bilo jasno, za kateri ne je šlo, za ne ne ali za ne ja. Z izkušnjami in leti lažje prepoznaš žensko, ki ima rada odmerek nadzorovane agresije pred posteljo (ali v njej), čeprav se lahko še vedno ušteješ, in postaneš žrtev… lažne obtožbe.

Seksualni idioti (posiljevalci in drugi pacienti) niso uglašeni za ločevanje nejev. Samo pravi ne jim ga dvigne.

Tele “bi ali ne” situacije znajo biti zelo mučen in dolgotrajen teater zmešnjav, v katerem se najbolj zmede tvoj najboljši prijateljček, ker ne ve, kaj se dogaja. Zdaj misli, da bo, zdaj da ne bo, zdaj dviga, zdaj spušča glavico.

Že za ta veliko glavo je takšna situacija naporna, kaj šele za ta malo.

Spominjam se samo dveh teh situacij, ki so se obe slabo končale. V prvi je nastopalo že omenjeno dekle, ko je gospa postala (o drugi kdaj drugič). Toliko bolje se je spominjam, ker sem prvič v življenju v živo videl naravno pegasto rdečelasko brez… hlačk. Približno tri, štiri ure jih je slačila in oblačila. Zdaj vidiš, božaš in poljubljaš prvo rdečko, zdaj ne vidiš, ne božaš in ne poljubljaš prve rdečke…

Zdaj si na tem, da boš, zdaj si v odhajanju… Naporno! Za oba!

in o besedi, ki ni konj,

Na koncu sem šel, ja, s trdim spat’. Leta kasneje sem (od nje) slišal, kaj bi moral narediti. Kot sem že omenil, je ”prijavila”: “Posilil bi me, pa bi bilo vse v redu, hahaha)…

Dan po dogodku sem sicer slišal nekaj povsem drugega; da je pot v rdečko vodila preko srca.  “Niti enkrat mi nisi rekel, da me imaš rad. Zato ti nisem dala!”

Ups! Pa saj se nimava rada, samo seksati sva hotela (vsaj jaz), sem hotel reči, mlad, neumen in naiven, pa sem bil raje tiho. To je bila dobra šola: Lepa beseda vlažno mesto najde!

Konec je bil vseeno srečen – pa to je že druga, novejša zgodba!

 • Share/Bookmark
 

Objavljeno v Petek, 26. Februar, 2010 ob 21:05 v kategoriji nekategorizirano.
Objavo lahko komentiraš, ali pa s svojega bloga pustiš trackback.

12 komentarjev na “B.B. Kastelic o…”

 1. chef chef pravi:

  Si pa tud’ amater! Preden jo posiliš, ji moraš reči, da jo imaš rad?

  Kaj tacga pa še ne.

 2. Blazz Blazz pravi:

  Sej, če se prej zadereš “presenečenjeeee“, to ne šteje kot posilstvo. Haha

 3. nevenka nevenka pravi:

  Umrla sem od smeha. Pa ne pri bankirjih jasno, tam me samo krč zgrabi.

 4. janez bb pravi:

  hahaha,zabavno.Če kakšno prvič je dobro da jo od UZADI .Če te kasneje prijavi za posilstvo imaš olajševalne okoliščine SEJ BI LAHKO ŠLA,ČE BI HOTELA.
  A ni to zanimiv. Ja ,pa ne ,pa gor ,pa dol,pa mu,mu, pa fafa ,samo not ne.Ampak potem ,ko daš to fazo skoz ,pa se ti ga posreči uvalit samo mejčken not,sam glavco ,pol je pa gotovo .Potem ni pa nič več važen kje si ,kdo jo doma čaka,a bo kdo vidu,kolk je ura ,samo davaj.

 5. Rado pravi:

  Obstaja vprašanje,
  ali po NE-ju prej prositi za seks, kot pa zahtevati ga?!
  Kaj je bolj učinkovito?

 6. Žogca pravi:

  “imel zelo veliko težav pri razlaganju bulmastifske sage: kdo, koga, kako, s čim, zakaj in kam…”

  Začni obiskovati ženske forumu. Tam vse vedo. ;-)

 7. milenči pravi:

  škoda, da imaš težave pri razlagi t. i. sexa pri bulmastifih & co.
  Nadeejala sem se, da boš prav ti tisti, ki boš pojasnil, kako je do njega na način kot naj bi potekal, sploh možen….
  :-)
  Pa je še zadnja šansa, da se to izve, padla v vodo
  :-)
  Kakšna gromozanska škoda
  :-)

 8. nevenka nevenka pravi:

  He, he…saj.
  A jaz sem si vseeno oddahnila, da imajo v Angliji svojega dogajanja dovolj, da z našo sramoto nismo zavladali svetu.

 9. NoMercy pravi:

  brez odvetnika nobene niti na kavo ne povabim, kaj šele, da bi jo z njo popil :)
  itak pa, da velja: rad te imam => fuka se mi te :)
  zaljubljen sem vate => pojdiva se mečkati :)
  ti si meni vse na svetu => nobena mi ne da :)

 10. Žogca pravi:

  Dvomim, da je pri vseh moških tako, No Mercy.

 11. NoMercy pravi:

  Žogca – tudi dvomiti ne moreš … si pač bejba :)

 12. Žogca pravi:

  Vem, da so moški, ki neskončno ljubijo, to vem.

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !