B.B.Kastelic o…

Ponedeljek, 15. marec 2010

podaljšanem delovnem vikendu.
Vse se enkrat zgodi prvič: tudi to, da minuli petek ni bil dan za moj metek. In prav tako ne sobota in nedelja. Manj zaradi tridnevnega dela, točneje moje »sodniške« vloge pri šovu Slovenija ima talent, veliko bolj pa zato, ker je med mojim sedanjim obiskom v Ljubljani v petek zvečer skoraj preminil moj dobri stari ljubljeni IBM ThinkPad, ki je dočakal že častitljivo starost sedem ali osem let. S strokovno pomočjo sem v soboto rešil vse, kar sem hotel rešiti, in vse, česar nisem shranjeval na zunanji hard drive, čeprav si vedno znova obljubam, da bom to počel sproti, vsaj enkrat na teden, pa tega še vedno ne počnem dovolj redno.
Čas je za nakup novega laptopa in hvaležen bom za kakšen nasvet na temo: rad bi imel najboljšega, sorodnega mojemu »starčku«, s katerim sem bil zelo zadovoljen, vendar za zelo zmerno ceno…
odmevni zaroki,
Medtem ko sem sam na celini, na Otoku odmeva zaroka igralke Amande Redman. Ni pomembno, ali jo poznate, ali ne, ker je v tej »zgodbi« pomembno samo to, da ima blondinka Amanda 52 let, da je še vedno dobra seksi »bejba«, da se bo septembra poročila in da se bo poročila z 38-letnim tipom (sliši na ime Damian Schnabel), s katerim imata že desetletno razmerje, ki sta ga tu in tam za krajši čas prekinjala.
Amanda imajo na Otoku že vrsto let za nekakšno angleško različico Samanthe iz Seksa in mesta, na mlajše moške in seks z mlajšimi moškimi mahnjeno žensko »srednjih let«…
Zadnjič se je o Amandi veliko govorilo pred sedmimi, osmimi leti, ko je bodočega moža Damiana zapustila za leto dni, ker se je zaljubila v dvajset let mlajšega igralca Adama Rayberja, s katerim sta imela leto in pol dolgo vročo afero.
52-letna gospodična Amanda pravi, da je Damian, s katerim sta zdaj neprekinjeno skupaj že štiri leta, »ljubezen njenega življenja« in moški, »ki ji je povrnil vero v ljubezen«.
Med njima je 14 let razlike…
Veliko? Preveč? Njega, čeprav ima 38 ker, razglašajo za njenega »toyboya« (fanta – igračko).
Če bi se 52-letni moški, zlasti slavni, poročil s štirinajst let mlajšo žensko, bi malo kdo imel pripombe, ker se to dogaja pogosto. Berem, na primer, da se bo nekdanji »prijatelj«, 43-letni David Schimmer poročil s svojo angleško bejbo, ki ima dvajset let manj, pa nihče ne trdi, da mu gre samo za seks, kot namigujejo v primeru Amandine navezanosti na mlade moške.
toyboyih,
»Moški – igračke« naj bi bil zadnji… tabu. Tako vsaj trdijo britanske pišoče kolegice zaradi odzivov na pare kot sta Amanda in Damian.
V paru, ki je v novejšem času na Otoku botroval še številnejšim pisnim izlivom, sta 42-letna filmska režiserka Sam Taylor-Wood in njen zaročenec, igralec Aaron Johnson, ki ima 22 let oziroma dve desetletji manj kot Sam. Aaron in Sam že pričakujeta prvega otroka.
Pripombe na njen račun so precej nesramne, posebej, ko sta se z Aaronom nedavno sprehodila po rdeči preprogi medtem ko ni nihče komentiral parov vrste moških srednjih let, ki so jih za roke držale punce, mlajše od Saminega Aarona, čeprav niso bile njihove hčerke ali posvojenke.
Zadnji tabu? Pretiravajo? Ali pa res še nismo sprejeli parov »starejših« žensk in mlajših in mladih moških?
Resnici na ljubo je celo na račun Demi Moore, čeprav je že pet let očitno zelo poročena s petnajst let mlajšim Ashtonom Kutcherjem, tu in tam slišati grdobije. Zlasti o tem, koliko jo stane lepotna kirurgija. Tudi iz Madonne se nekateri radi norčujejo, ker ima skoraj trideset let mlajšega »jebca«. Madonno imajo za »staro pohotnico«, nekaj podobnega pa pripisujejo tudi angleški dizajnerki Sadie Frost, mater štirih otrok, ki je imela razmerja z vrsto mladcev odkar se je ločila od rojaka, igralca Judea Lawa.
Se spomnim še kakšne? Seveda, 52-letne Kim Cattrall, ki so ji očitali, da tudi v osebnem življenju igra seks tigrico Samanthe iz nanizanke Seks in mesto, ko je shodila z 28-letnim kuharjem. Kim, Sadie, Madonni, Demi in tako nazaj nič več ne rečejo gospe Robinson. Po novem so »kaguarke« (ime so dobile po novi ameriški tv nanizanki). To naj bi bile štirideset in več let stare ženske z velikim apetitom po veliko mlajših moških.
V resničnem svetu jih je veliko manj kot v svetu zabave in svetu televizijskih nanizank in filma in (najdalj časa) v literaturi.
privlačnosti »starejših« žensk,
Pred kratkim so na Otoku ponatisnili knjigo »In Praise of Older Women« (avtor je Stephen Vizinczey), slavospev »starejšim« ženskam. To je 36 let stara uspešnica, v katerem glavni junak Vajda zelo podrobno pripoveduje o tem, zakaj so starejše ženske bolj fajn kot mlade ženske. Motijo ga napeta koža na obrazu mladih žensk, in hvali gubice in gube žensk, starejših od štirideset let, ki pričajo o njenih mislih in čustvih.
Zdaj 76 let star pisatelj madžarskega rodu Stephen Vizinczey starejše ženske še vedno hvali tudi kot ljubimke. »Biti mlad moški in imeti odraslo žensko za ljubimko je ne samo seksi, ampak paradiž! O tem govori moj roman. Ženska se začne pri tridesetih in je potem vse boljša!« Stephen tudi trdi, da so ženske, ki so že rodile bolje seksi kot ženske, ki še niso rodile. In tako naprej…
Najbolj seksi pri ženski pa je njena inteligenca!
in o besedi, ki ni konj,
“Veliko bolj logično je, da sta skupaj mlad moški in starejša ženska kot starješi moški in mlajša ženska, ker ima mlad moški veliko več energije in je ženski veliko bolj koristen,« pravi psiholog Oliver James.

 • Share/Bookmark
 

Objavljeno v Ponedeljek, 15. Marec, 2010 ob 08:45 v kategoriji nekategorizirano.
Objavo lahko komentiraš, ali pa s svojega bloga pustiš trackback.

7 komentarjev na “B.B.Kastelic o…”

 1. perice pravi:

  tvojemu iztrošenemu IBM-u bi bil soroden kakšen izmed DELL-ovih prenosnikov. Ravno prav dizajnirani, kvalitetne izdelave ter zelo trpežni. Razmerje med kakovostjo ter ceno pa je pri DELL-u tako ali tako najboljše. http://www.fmcstore.si/c/racunalnistvo/racunalniki/prenosniki

 2. NoMercy pravi:

  priznam: žal mi je tudi tega časa, ki sem ga porabil, da sem nahitro preletel zapis in natipkal tole mnenje :(

 3. chef chef pravi:

  Med nama je 12 let koristi. In ja, jaz sem star 26 in ne, nisem pedofil :)

 4. chef chef pravi:

  In ja, vse špila kot je treba.

 5. nevenka nevenka pravi:

  Dokler se par enakomerno stara do konca srednjih let je vse ok, tudi z večjo razliko v letih. Človek vedno dlje ohranja vitalnost, a vendar pri določeni starosti ni več mogoče zaustaviti usihanja. Takrat se starejši partner stara bolj progresivno in takrat postane življenje nekoliko bolj zahtevno, ker postanejo potrebe bolj različne.
  Ali pa se zaradi tega oba starata hitreje, ker se mlajši partner prilagodi. Starejši se od nekega točke naprej vedno težje prilagaja mlajšemu.

 6. Oja pravi:

  Vau, Chef, lepo je to slišat (govoreč s pozicije nekoga, ki ima devet let več izkušenj kot ti :) ). Kaj sta pa ata pa mama rekla, čisto tako, iz firbca?

 7. chef chef pravi:

  Na rit ju je vrglo, ampak ne vem ali zaradi razlike v letih ali zato, ker ne kaže let.

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !