B.B.Kastelic o…

Petek, 19. marec 2010

talentih,
Kako hitro je minil dvotedenski delovni obisk v Ljubljani!!! Največ dela sem imel z vlogo žiranta v šovu Pop TV »Slovenija ima talent«. Daleč najtežji dan je bil v ponedeljek, ko se je morala žirija (Lucienne Lončina, Branko Čakrmiš in jaz) izmed več kot 120 talentov, ki so se uvrstili v ožji izbor, izbrati petdeset polfinalistov. Nikoli si ne bi mislil, da se bomo tako težko odločili – trajalo je ure in ure – in da bo tako težko gledati v oči neizbranim.
Na našo sreč smo se enkratno ujeli. Z Lucienne, visoko postavno angleško fantastično pevko in pianistko in lepotico, ki že osemnajst let živi v Sloveniji, se prej nisva poznala, s programskim direktorjem Pop TV Brankom pa se poznava že vrsto let in sva uspešno sodelovala že pri drugih projektih.
Na Pop TV so mi pred začetkom snemanj pripravili prvovrstno presenečenje, saj mi niso razkrili imen kolegov v žiriji. Šele, ko sem prišel na snemanje promocijskega videospota, in stopil v garderobo, sem ju zagledal. Lahko si predstavljate, kako sem pogledal blondinko Lucienne. Tudi Branka sem bil v žiriji zelo vesel. Mislim, da sem se vživel v »sodniško« vlogo. Zahtevna je, vendar je zabavna. Na kratko: zelo dobro se imam!
Že pred šovom sem vsem skeptikom, ki so mi govorili, »kakšni talenti, kaj se pa greste«, in podobno, sem bil prepričan, da bodo »razočarani«. Avdicije so pokazale, da ima Slovenija zelo veliko raznolikih talentov, od pevcev do glasbenikov, od plesalcev do telovadcev. Prihodnje leto jih bo zanesljivo še veliko več, saj se bodo opogumili še številnejši.
V četrtek zvečer je imela vsa ekipa šova »Slovenija ima talent« manjšo zabavo ob koncu snemanja prvih šestih avdicij, med katero smo si pogledali prvo oddajo, ki jo bo Pop TV predvajala ob osmih zvečer v nedeljo. Že zelo dolgo se nisem tako zabaval pri gledanju »televizije«, navdušen nad tem, kako zelo profesionalno so vsi deli ekipe opravili svoje delo. To je to! To je pravi šov, to je dobra televizija, to je to, kar televizijo dela privlačno in zabavno. Izvrstna britanska različica ni nič boljša od naše. Priporočam!
Barbari,
Prejšnji teden sem pisal kolumno o tem, kako me je šokirala ugotovitev, da 41 odstotkov otrok v Londonu živi v revščini. V bogatem Londonu? Ja. V vrsti primerov londonskih revežev me je zaradi posebnega razloga najbolj pritegnila zgodba o gospodični Barbari Harriott, ki jo statistika uvršča med najrevnejše Londončane, čeprav ima na voljo neobdavčenih 38.444 funtov (42.354 evrov), kar sploh ni malo. Kako je mogoče, da je revna, čeprav je to precej več kot je povprečna britanska letna plača, ki je približno 25.000 funtov (27.538 evrov), od katerih je potrebno odšteti še davek?
Samska v Londonu rojena brezposelna črnka Barbara je revna zato, ker ima 11 otrok. Enajst, ja. Stari so od 25 let do šest mesecev. Čeprav ima 44 let je bila v službi samo enkrat in samo nekaj mesecev, ker je, ne vem katerič, zanosila. Barbara in njenih enajst otrok živi od socialne podpore, in sicer v petsobni občinski hiši. Ker dobi vse oblike podpore, ki ji pripada po zakonu, se nabere nemajhna vsota denarja. Ko plača vse tekoče stroške, ji za življenje ostane 543 funtov (598 evrov) na teden, kar je malo, če imaš enajst otrok, saj je to samo 7 funtov (7,7 evrov) na dan na otroka – za vse stroške.
Sociologi takšne družine uvrščajo v tako imenovani »underclass«, podrazred »socialnih odvisnikov«, ki živi izključno od socialne podpore in je iz leta v leto večji. Nihče ne zna postreči s podatkom, koliko ji je, zanesljivo pa jih je precej več kot je Slovencev. Velika večina davkoplačevalcev na Otoku, ki trdo dela za preživetje, zlasti v sedanjih časih, jih ima za parazite. Številni jim pravijo kar »družbena sodrga«. Raje ne vem, kaj vse grdega so pomislili o Barbari.
Heleni,
Malo kdo je pomislil, da je »super mama«, za kar so razglasili njeno belo vrstnico, prav tako 44-letno Heleno Morrisey, ki ima diplomo univerze v Cambridgeu in je direktorica investicijskega podjetja v londonskem City z neznano, vendar gotovo vrtoglavo plačo. Helena ima samo dva otroka manj kot Barbara – devet. Vse ima z istim moškim, možem, ki je prav tako visoko izobražen in veliko zasluži.
Barbara se ni poročila z nobenim od petih očetov svojih otrok. Ne Helena ne Barbara nista »načrtovali« tolikšnega števila otrok (za kontracepcijo še nista slišali?), ki pa si ji prva lahko privošči, druga pa, skupaj z njimi, živi v revščini. Zakaj ima Barbara tako veliko otrok? Zato, ker je pri devetnajstih letih odkrila, da ni tako ničvredna in nesposobna kot je mislila, da je, ker je živela v revščini. Prvič je zanosila in prvič čutila, da je »nekaj ustvarila«. Ko je postala prvič mati je končno »imela občutek, da je nekdo«, pa tudi, da je »za nekaj sposobna: biti dobra mati«. Ta občutek jo je tako prevzel, da je to postala še desetkrat, zadnjič pred šestimi meseci.
V Britaniji je zelo veliko mater samohranilk, ki živijo od socialne podpore. Velika večina ima manj otrok kot Barbara, vse pa živijo izključno od socialne podpore. Najnovejša raziskava je potrdila, da je njihovo število poskočilo z 10 na 25 odstotkov. Zakaj? Zato, ker je to – kot so ugotovili v tej raziskavi – zavestna odločitev za »določen življenjski slog«. Točno tako. Več kot polovica jih ni nikoli živela z očeti svojih otrok…
In kako so se odzvali politiki vseh treh vodilnih strank, ker mediji kritizirajo množenje števila samskih mater? Oportunistično. Ker je predvolilni čas (volitve morajo biti najkasneje 2. junija, vse pa kaže, da bodo 6. maja) lovijo glasove, kjer koli jih lahko. Zato so šefi vseh treh vodilnih strank obljubili, da se bodo »bojevali proti predsodkom do samskih staršev«. Dobrodelna organizacija za samske starše Gingerbread je pristavila svoj piskerček z ugotovitvijo, da »mediji samske matere in očete nepošteno opisujejo kot parazite«.
igralkah (orgazma)
Kaj je največja neumnost, ki jo lahko naredi ženska v postelji? Igranje orgazma.
Mislil sem že, da je igranje orgazma ostalo na smetišču seks zgodovine. Pa ni. Nova britanska raziskava je pokazala, da polovica žensk igra orgazem. Nekatere vedno, nekatere pogosto, nekatere tu in tam. Kako nesmiselno!
Desetina vprašanih zaigra orgazem vsakič, ko seksa. Največjo »škodo« imajo od tega same, »škodujejo« pa tudi moškim, ki mislijo, da so dobri ljubimci. Pomislite na to, kako se mora počutiti moški, če mu ženska nekega grdega dne zaradi recimo prepira zabrusi: »Pa tudi nikol’ mi ne pride…« To mora biti za moškega precejšen šok.
in o besedi, ki ni konj,
Ena izmed britanskih seks kolumnistk sicer misli, da občasno igranje orgazma ni nekaj tako zelo slabega. Kdaj točno? Kadar se jim ravno ne seksa, kadar imajo skrbi, kadar so utrujene in tako naprej… pa vseeno seksajo.
»Oglasiš se s daljšim aahhhh, pa sta obe srečna, on, ker misli, da ti je prišlo, in lahko tudi sam doživi orgazem, ti pa zato, ker lahko zaspiš,« je napisala. Narobe! To je ena izmed najbolj brezveznih in škodljivih laži. Pa ženske danes kaj manj igrajo kot v preteklosti? Ja. Vsaj to! Še pred desetimi leti naj bi jih stalno, redno ali tu in tam orgazem igralo več kot sedemdeset odstotkov.

 • Share/Bookmark
 

Objavljeno v Petek, 19. Marec, 2010 ob 21:31 v kategoriji nekategorizirano.
Objavo lahko komentiraš, ali pa s svojega bloga pustiš trackback.

16 komentarjev na “B.B.Kastelic o…”

 1. Vanja pravi:

  Najprej malce samopromocije, potem pljuvanje nekih črnk, ki imajo veliko otrok z različnimi očeti (kaj je v Angliji toliko takšnih mater, da vsem poštenim davkoplačevalcem požrejo ves denar ali je morda problem kje drugje…v kakšnih finančnih sektorjih-kazinojih?)
  In oportunistično od politikov se ti zdi, ker so obljubili bolj proti predsodkom o samskih starših? Neverjeten si. To je pač tvoj pogled…civilizacijsko nazadnjaškega imigranta, ki živi v civilizacijsko superiornejši državi in pač ne razume. In se zgraža. Samske mame bi bilo vendar treba kastrirati, pa povaljati v katranu….
  In na koncu prav ljubko ugotoviš da je najhujša in najbolj škodljiva laž tista o orgazmih žensk. te je zabolelo pri srčecu,da morda pa le nisi jebač kakršnega si rad naslikaš pred ogledalcem?
  Kastelic ti si ena navadna blondinka!

 2. Žogca pravi:

  Vas bom pogledala v nedeljo zvečer. Če me ne boste “kupili” v prvih petnajstih minutah, ste me izgubili. ;-)

 3. janez bb pravi:

  Super ,komaj čakam .Po internetu sem spremljal angleško in ameriško varianto.Po TV pa nemško in malo italijansko.Meni osebno je bila daleč najboljša in profesionalno speljana ,nemška.
  Bomo videli kako bo pri nas,nedvomno pa bodo prvi trije-šterje nove slovenske zvezde.
  Žirija se mi zdi kompetentna Lucienne super,galsbeno pred vama,za vaju sem pa zato vesel ker sta prava deca,ker je ponavadi pri pri takih dogodkih vedno kak homič.
  Živi bili pa videli.
  Kar se pa orgazmov tiče pa takole.
  Žena očita možu da ji ni prišlo
  JA KVA SEM PA JEST TUKI KRIV,SEJ SI IMELA TOLK ČASA KOT JAZ !?

 4. NoMercy pravi:

  bejbi oprostim fejkanje prihajanja, če je sposobna prinesti piksno piva iz hladilnika 10 sekund po tem, ko ga ven potegnem ob koncu natepavanja :)

 5. anna pravi:

  hm, ja no…lažni ženski orgazem vs. moško varanje…padlo mi je na pamet, kar tako…

  nomercy – eni mamo pijačo vedno ob postelji. Po sexu pa še posebej…si bo treba nekaj novega umislit.

 6. chef chef pravi:

  Mene firbec matra, od česa živi tisti optimist iz Kočevske Reke, ki ima 7 otrok, hehe. Nimam najnižjega dohodka, ampak jaz si tega ne znam predstavljat.

 7. Špelca pravi:

  Zakaj ste 12-letnici v oddaji rekli, da je pravi balzam za oči? 12-letnici!!! Ups.

  SIcer pa je oddaja izpolnila moja pričakovanja. Pričakovala sem kopico ljudi, ki si ‘mislijo’, da znajo peti, ali pa ‘mislijo’, da obvladajo kako stvar na taki stopnji, da morajo vsi vedet zanje, pa nekaj posebnežev, ki bodo izstopali, pa ne zaradi talenta, pa končno še kak talent.

  O samskih ženskah se pa midva ne bi dolgo pogovarjala. Res ne.

 8. nevenka nevenka pravi:

  Zakaj pa dvanajstletnica ne bi smela, po vseh strašilih, biti balzam za oči? Pripombo je pač treba razumeti v kontekstu kakršen je bil.

 9. Žogca pravi:

  Okej, ste me “kupili”. Bom gledala. Mogoče ne vedno, ampak večino oddaj si bom pa ogledala. Od vseh treh sodnikov (pa ne lezem Branetu v rit), mi je on najbolj v redu.

 10. Žogca pravi:

  “Zakaj ste 12-letnici v oddaji rekli, da je pravi balzam za oči? 12-letnici!!! Ups.”

  Pa ne vse takoj potegnit na seksualno, no!!! Niso vsi balzami za oči s seksualno konotacijo. Luštkana pupa je še kako lahko balzam za oči.

 11. lili pravi:

  hmm… mislim da gre ta tema o orgazmih mal dlje…mislim da je večinoma zato ker je težko nekomu (moškemu jasno…) rečt da “sucks”…a? vem da se moški pač ne morete postavit v žensko kožo ker je pri vas sicer očitno kdaj je pa kdaj ni, ampak če bi recimo videl da se tvoja punca/žena/whoever trudi in mogoče ti nisi čist na volji…a neb vseen “lagal” da je vredu? veš to so te white-lies al kako? ampak z dobrim namenom – večinoma iz ljubezni…. ;)
  btw – i think you’re sexy ;)
  aja pa sej drgač mau dvomim da bereš ti to… ampak useen;…

 12. chef chef pravi:

  Punca je bila res balzam za oči ob vseh tistih norcih. Jaz bi naprej poslal še čudaka, ki se je pačil.

 13. anka pravi:

  Jaz pa mislim, da so tistega reveža , ki je štrikal, našli v eni podgurski vasi, mu dali 100 EUR in ga pripeljali pred kamere. Bedno res, a vse za publiciteto. Pa tudi mislim, da med vsemi tisočimi so izbrali najbolj bizarne za med 120, (pa še enih 50 za naprej). Ker večina včeraj izpadlih je bila za zjokat.

 14. Alex van der Volk Alex van der Volk pravi:

  @chef: A Jožeta, ki je štrikal pa ne? Mene zanima če bi Čakarmiš dal Ja, če ne bi možakar do takrat nabral dveh Ne

  Sicer pa so mi šli na živce edinole ti JA-ji. A se ni dalo, da bi se zmenili za DA?

 15. maja pravi:

  No, glede Talentov; bi tisto JA-JA- nje žirije presnet težko primerjali z ostrimi in duhovitimi komentarji kakšnega Dietra Bohlena ali pa Simona Cowella. Boste morali pa še kar malo delati na konverzaciji.

  Da ne govorim o žirantki, ” fantastični pevki in pianistki” Lucienne Lončina, ki je v soboto na podelitvi Viktorjev pela na playback, pa še to zelo zelo slabo….

 16. janez bb pravi:

  Men se pa zdi da se malo preveč,znašate nad žirijo.Saj so čisto ok.Pač začetek, tudi oni se malo lovijo.No Čakarmišu pa kar malo privoščim,da bo videl kako je, če si na drugi strani in si deležen kritik in pljuvanja UPRAVIČENO ali NEUPRAVIČENO.Luciene je pa prav prima ženska,nič hudega če ne zna 100% slovensko.A,se je že kdo vprašal kako govori angleško.Jaz sem gospo slišal pet in igrat v živo, tudi malo sem se pogovoril in je prav prijetna in topla oseba.Predvsem pa je po petju možakarja z 7 otroki ,je ocenila pravi point takih oddaj,ko je dala komentar TAKI NASTOPAJOČI SO BISTVO.
  Zdaj nasvete deliti ko je vse posneto,brez veze.
  Ampak vseeno,več spontanosti in sproščenosti.Saj to je tisto ,to se pa ne da kar tako naučiti ,tak moraš biti.

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !