B.B.Kastelic o…

Nedelja, 18. april 2010

bruhanju,

Tudi nedelja je… dan za metek.  Zakaj?  Zakaj ga ni bilo v petek? Reševal sem  problem, ki  ga še  nisem rešil.

Spet sem (zaradi talentov) v Sloveniji. Priletel semsem v sredo z Ryan airom v Trst.  Če bi mi kdo v sredo ali kdaj prej rekel, da se danes ne bom  mogel vrniti v London zaradi bruhanja… vulkana na Islandiji bi pomislil, da se mu je poslabšalo! Ali, da me zajebava. Ali kaj tretjega… Pa se je zgodilo natančno to. Do nadaljnega, najmanj do torka, se ne morem vrniti na Otok

Nestvarno je vse skupaj! Kot bi šlo za hollywoodski filmski dizaster o orjaškem pepelnatem še   noblaku, ki ga veter nosi nad Evropo. Zaprl je britanski zračni prostor in večji del evropsklega zračnega prostora. Ko sem zadnjič pogledal, je bilo odpovedanih že 28.000 poletov, in na stotine letal in na sto tisoče ljudi je bilo na »napačnih« letališčih, med njimi 200.000 Otočanov, ki se, kot jaz, ne morejo vrniti na Otok, vsaj po zraku ne…

Kako zelo smo vsi odvisni od letenja! Ste na primer vedeli, da se na britanskih letališčih vsak pojavi pol milijona potnikov! Eden izmed slovenskih prijateljev, ki je obtičal v Britaniji, je domiselno (za te vrste domiselnost moraš imeti tudi denar) rešil problem: kupil se je avto in je na poti v Slovenijo. Predlagal je, da bi se jaz s tem avtom odpeljal v London. Bomo videli…

Svojemu ljubljanskemu prijatelju – taksistu, ki me vozi po mestu kadar sem brez avta, sem za šalo rekel, da bi me lahko zapeljal do Pariza, od tam pa bi šel domov z Evrostarom. »Ni problem. Dal boš za bencin in avtoceste,« je čisto resno odgovoril. Bomo videli…

lažnivih kljukcih,

V četrtek zvečer sem si ogledal prvo »zgodovinsko« televizijsko soočenje šefov vodilnih treh britanskih strank pred parlamentarnimi volitvami, ki bodo 6. maja.

Zgodovinsko? Samo zato, ker je bilo prvo – pol stoletja po prvem televizijskem soočenju politikov, v katerem sta sodelovala Kennedy in Nixon.

Kakšen dolgčas! Koliko lažnih obljub in sprenevedanja! In – čeprav so časi tako zelo zajebani in nenavadni, Britanija pa verjetno v večjem k… kot kdaj koli prej, skoraj bankrotirana – brez vsakršne vizije.

Boj treh kravat: liberalno demokratsko rumene, konservativno modre in laburistično rožnate (namesto nekdanje rdeče, da ja ne bi kdo pomislil, da je pri laburistični stranki ostalo kaj iz levičarske preteklosti) je dobil nosilec rumene Nick Clegg, katerega dosedanji najslavnejši trenutek je nastopil v intervjuju s Piersom Morganom, ko je dejal, »da ni spal z več kot tridesetimi ženskami«.

Rumeni Nick, ki ga imajo kamere veliko raje kot modrega Davida (Camerona) in rožnatega Gordona (Browna), je imel veliko prednost: njegova stranka je opozicijska že neprekinjenih 65 let. Zato je lahko tekmecema očital, da njuni stranki pred vsakimi volitvami Otočanom obljubita vse živo, in da izpolnita bore malo obljub. In jima, ko sta se pričkala, dejal: več ko se napadata bolj enako zvenita.

Na Otoku je izbruhnila prava Nickomanija. Upam, da se bo obdržala in da bo konec dvostrankarske tiranije laburistov in konservativcev, ki mi gredo oboji že nekam: laburisti so na oblasti že trinajst let, konservativci so bili pred tem skoraj sedemnajst.

Samo še to: naš dragi nesposobni vodja GB je bil videti v soočenju pravi strah zbujajoči hudobec! Po tihem sem si zagrozil, da se bom izselil z Otoka, če bo zmagal na volitvah.

mladih ženskah kot novih moških,

Nekateri so trdili, da je bilo samo  vprašanje časa. Drugi  krivijo Carrie Bradshaw in njene prijateljice. Kaj se je godilo? Ženske naj bi prvič dosegle višje rezultate na “področju”, na katerem so vedno “zmagovali” moški.

Ker sem omenil Carrie in druge junakinje postelj v Seksu in mestu že veste, za katero področje gre. Razikave vse bolj kažejo, da so ženske prehitele moške po številu partnerjev, s katerimi gredo v posteljo (seksat’). Brez panike: ne vse in ne  vsepovsod. Višje rezultate naj bi prve dosegle Britanke mlajše od 22 let, mlade ženske v drugih zahodnih držav pa naj bi hitro dohitevale moške.

Povprečna Otočanka je pred 22-tim letom spala z devetimi moškimi, povprečen Otočan pa s sedmimi ženskami. Hkrati so prehitele moške tudi po nezvestobi. Enkrat več so nezveste. Kljub temu je 99 odstotkov vprašanih dejalo, da bi stalnemu partnerju takoj pokazale vrata, če bi ugotovile, da jim je (bil) nezvest. Raziskava je tudi pokazala, da si ženske želijo še več seksa kot ga dobijo…

Na tem mestu mi je “prišlo”… na misel vprašanje, ali so mlade ženske novi moški?

ljubezni kot povodu za seks,

Drugi izidi raziskave so depresivni. Polovica žensk ni bila zaljubljena v tipa, s katerim je izgubila deviškost. 32 odstotkov jih misli, da ljubezen ni pomemben pogoj za seks. Četrtina pravi, da bi se poročila zaradi denarja, celo 39 odstotkov pa, da bi spale s šefom, če bi jim to prineslo napredovanje.

Lisa Smosarski, mlada urednica revija More, ki je opravila eno izmed raziskav na to temo,  vehementno neofeministično trdi, da je raziskava pokazala, da so današnje mlade ženske seksualno samozavestne. “Po desetletjih, ko so ležale na hrbtu in mislile na Anglijo, so ženske vzele seks v svoje roke in v postelji dobijo, kar želijo. Kaj je narobe s tem?”

S tem ne bi bilo nič narobe, če bi bilo res. Je namerno spregledala vrsto ugotovitev, ki kažejo nasprotno: da mlade ženske spijo z več moškimi, ker v postelji NE dobijo, česar si želijo. Kdo je kriv za to? Predvsem same.

Draga Lisa, veliko mater teh mladih žensk, ki naj bi vzele seks v svoje roke in v postelji dobile, kar želijo, se je imelo precej bolje, ko so ležale na hrbtu (samo, če se jim je tako seksalo) in niti slučajno niso mislile na Anglijo (ali Slovenijo), ampak so uživale. Številne še danes uživajo bolj in večkrat od svojih hčera.

Pohotne Carrie in njene prijateljice iz Seksa in mesta, ki naj bi glamurizirale promiskuiteto in bile slab zgled, nimajo nobenega vpliva na promiskuiteto mladih Britank, ima pa ga glamuriziranje vseh teh mladih krav s prevelikimi umetnimi prsmi, ki so “slavne”, ker se selijo s penisa na penis desetkrat preplačanih nogometnih  “zvezdnikov” in so vzornice preštevilnim mladim Otočankam, ki hrepenijo po bližnjicah do bogastva in slave, da bi postale nove Victorie Beckham. Če je ta samopromocijska pozerska auša vzornica mladim, če polovica teh prvič seksa s tipom, ki ga nima rada, če 32 odstotkov žensk pravi, da ljubezen ni pogoj za seks, če četrtina teh žensk, mlajših od 22 let pravi, da bi se poročile zaradi denarja, 39 pa, da bi spale s šefom, če bi jim to prineslo napredovanje, in če urednica priljubljene revije za mlade ugotovi, da to pomeni, da so ženske vzele seks v svoje roke in da v postelji dobijo, kar želijo, potem je nekaj hudo narobe z njimi, z urednico, s celo družbo…

in o besedi, ki ni konj.

Takole bom rekel: Mlade ženske niso novi moški. Moški niso promiskuitetni zaradi denarja, ali napredovanja, ali česar koli neseksualnega, ampak preprosto zato, ker zelo radi seksajo.

Sploh pa sta za promiskuiteto potrebna oba, moški in ženska. Če ugotovimo, da so ženske bolj promiskuitetne kot moški, to pomeni, da je del moških precej bolj promiskuiteten kot so ženske, in obratno, če pravimo, da so moški bolj promiskuitetni kot so ženske, to pomeni, da je del žensk precej bolj promiskuiteten kot so moški.

Potem pa bodimo pametni in ugotovimo, kdo je bolj promiskuiteten? Sam’ da se zadost seksa.

 • Share/Bookmark
 

Objavljeno v Nedelja, 18. April, 2010 ob 14:20 v kategoriji nekategorizirano.
Objavo lahko komentiraš, ali pa s svojega bloga pustiš trackback.

31 komentarjev na “B.B.Kastelic o…”

 1. janez bb pravi:

  V času krize ali kakšnih drugih človeških nesreč,udarijo na plano prvinski preživetveni nagoni.K močnejšemu ,mlajšemu, bogatemu.
  Kar se pa Anglije tiče,pa žensk itak nikoli niso imeli uredu ,ne prej ne zdej.
  Nasprotno so pa moški res pravi deci.Ni čudno da se ga tolk ožirajo in na fuzbal hodjo.
  Tiste igralke iz Sexa v mestu so pa itak samo ženskam in homoseksualcem všeč.

 2. NoMercy pravi:

  in potem mene cela Evropa zeza kje da lahko kadim, mi vsake 1/2 leta podraži cigarete z davščinami … evo jim ga na – palec v rit, pa naj dihajo svinjarijo. Jaz zrak čistim na filtru čika :)

 3. chef chef pravi:

  Mlade ženske SO novi moški, če ne na področju seksa, pa na drugih. Recimo v avtomobilih. Danes sem na poti doživel tri svinjske prometne prekrške – ne samo da so bili prkrški, ampak je bilo njihovo ravnanje tudi nevarno.
  V vseh treh avtomobilih so sedele mlade ženske. Ena je izsiljevat tovornjak celo z otrokom na zadnjem zicu! Zadaj pa tisti blesavi trikotnik “Otrok v avtu.” Kaj ji to pomaga, če je najbolj nevarna sami sebi.

 4. Rado Rado pravi:

  “Mlade ženske SO novi moški”

  Očitno je, da tisto, kar je teoretično razdelal psiholog Roman Vodeb (na rtv blogu), potrjujejo tudi drugi pisci . . .

 5. anna pravi:

  “Razikave vse bolj kažejo, da so ženske prehitele moške po številu partnerjev, s katerimi gredo v posteljo ” – prehitevajo jih že lep čas…

 6. Pipi Longstocking pravi:

  Brane, vprašaj kakšne šoferje iz Žužemberka, ki redno vozijo v London, če te vzamejo !

 7. NoMercy pravi:

  nikoli ne bom zastopil logike statistike, da so ženske bolj promiskuitetne od moških – saj jih je vendar več. Torej ima en desc več bejbik za podelati :)

 8. Simona Rebolj Simona Rebolj pravi:

  “Mlade ženske niso novi moški. Moški niso promiskuitetni zaradi denarja, ali napredovanja, ali česar koli neseksualnega, ampak preprosto zato, ker zelo radi seksajo.”

  Oh, pregovorna sveta preproščina po B. B. Kastelicu. Kaj neki pa naj bi pomenilo, da moški preprosto zelo radi seksajo??? Ker zelo radi seksajo, pač v sili poseksajo še prašiča, samo zato, ker pač radi seksajo??? Saj ne, da ne bi bilo veliko resnice tudi v tem. Trapasta je samo izpeljava, da naj bi šlo za nekaj drugačnega pri ženskah, ki bi bojda seksale zaradi denarja ali napredovanja. To je namreč lahko samo stranski produkt, ki ga izkoriščajo prav tako moški. Ženska na višjem nivoju od živalskega pač ne bo seksala s šefom le zaradi denarja, če je ne bo privlačil, ampak bo seksala z njim, če preprosto animalno rada seksa ali jo resnično posebej privlači. Če ima pri seksu s šefom lahko še kaj od tega, bo priložnost pač izrabila.

  Tudi moški počnejo enako, le da v primeru omenjanja šefic pač ni toliko priložnosti, saj je šefic precej manj kot šefov na svetu. In tudi za ta precej manj manjka anketa z vprašanjem, koliko moških bi to priložnost izrabilo, ker itak pač radi seksajo? Glede na to, da moški pri raznih šefih in šeficah zganjajo marsikaj moralno koruptivnega, da se le prigrebejo do več denarja ali višjega položaja, saj so od žensk v tem smislu mnogo bolj sebično ambiciozni in materialistični, jim brez dvoma tudi fuk s šefico za privilegij ne bi bil prav ni odveč. Še posebej s strani tistih, ki radi seksajo, kar naj bi očitno pomenilo, da poseksajo lahko vse, kar leze in gre. (Že sam pojem opravičevanja serijskega kurbanja z “rad seksati” je banalen, saj nima neposredne zveze s tem. Marsikdo lahko seksa še mnogo raje in bolj kakovostno od povprečnega kurbirja, a rad seksa le z izbranim objektom poželenja, ki ni kdor koli na poti, ampak nekdo, ki mu ga je uspelo očarat, osvojit, čeprav osvojitev trdnjave ni bila enostavna, kot je enostaven, kratkega roka in mimobežen flirt z nekim promiskuitetnežem ali promiskuitetnico, ki ti silijo v gate, še preden rečeš dober dan).

  Taisto priložnost za osebne koristi moški bolj opazno izrabljajo na drugem področju na primer. Veliko moških je iz koristoljubnega vidika naprimer poročenih in se naokrog serijsko kurbajo, ker pač radi seksajo (kar tudi nikoli ni samo to … tudi šizofrenik si lahko misli, da se mu blede pač zgolj zato, ker rad klepeta s palčki v čudežni deželi ali zgolj zato, ker vidi več od povprečnežev, na primer napadalne demone iz mračnega podzemlja). Poseksajo pa tudi domačo skrbnico svojih otrok, kuharico in partnerico, s katero morajo delit skupno premoženje!!!! Četudi jih žena ne privlači niti pol toliko kot ljubice, se prekleto trudijo svoje akcije skrivat in tudi ženo, da ne nerga preveč, poseksajo kdaj pa kdaj, ker pač itak radi seksajo. Profit pa ni v nikakršni ljubezni, ampak predvsem v tem, da jim je lažje živet s skrbnico, nadomestno mamo ob boku, kot pa samim. Pa še po denarnici bi jih lahko udarilo. Predvsem koristoljubnost torej.

  Tvoje površne “modrosti” seveda zgolj izpričujejo tvoj odnos do stvari, razkrivajo pa nič relevantnega. Vse skupaj je zelo podobno blamaži, ki si jo uprizoril v oddaji Slovenija ima talent in ti je Čakarmiš na žalost sledil. Probleme imaš z moškimi, ki pojejo z ženskim glasom (četudi odpojejo odlično, bolje od ženske?)??? Jah, žalostno, frustrirano in za pozicijo, ki jo zasedaš v oddaji, abnormalno neprofesionalno. S Čakarmišem sta izpadla tragikomična. Prestrašena, da bi vaju kdo označil za pedra, če ne bi presojala osebno motivirano pristransko? Hohoho … Ob tem pa podpreta nekvaliteten slabo odpet nastop nekega dueta, ker … heh … gre za dva heteroseksualna zaljubljenca? Brrrr …

  Ne glede na to, da gre za zgolj razvedrilno oddajo, na videz nepomembno za resne družbene teme, se vendarle ravno v najbolj gledanih razvedrilnih šovih zgodi marsikaj resnega pri pomembnih družbenih vprašanjih. Tale flop je že bil takšen. S Čakarmišem bi si morala prislužit trikrat ne, ne gresta v naslednji krog.

 9. chef chef pravi:

  Sorry, Simona, moški, ki pojejo z ženskim glasom, pač niso za pevce, madona. Jaz dvomim, da sploh zna pet z moškim glasom.

 10. nevenka nevenka pravi:

  Strinjam se, da rad seksati in pomiskuitetnost nista eno in isto.
  Absolutno me D. Trump nič ne privlači in me ne bi nikoli dobil.
  S človekom, ki ga ljubim, bi pa za teden dni naročila sobno strežbo.
  Ker sem rada z njim.
  Počasi mi grejo razna posploševanja na živce.
  Ker se počutim, kot da nisem s tega planeta.
  Potem pa preberem še kaj od Milivojeviča (nekaj takega), ki bi mi rad pomendral še vse predstave o romantični ljubezni, pa me čisto vse mine. Kot da se človek ne bi smel zavzemati za nekaj kar mu predstavlja ideal in je potem nujno razočaran.
  V tem je ja bisvto zasedovanja tega kar HOČEŠ in ločevanja od tega kar NOČEŠ.

 11. nevenka nevenka pravi:

  Ja, tisto petje z ženskim glasom je bilo precej nenavadno, a boljše od marsikakšnega brezveznega in stokrat videnega hip hop poskakovanja. V tolažbo naj samo spomnim na tradicionalno kitajsko opero pri kateri ni bilo dovoljeno, da bi ženske in moški nastopali na istem odru in so npr. moški peli tudi ženske vloge.

 12. Simona Rebolj Simona Rebolj pravi:

  @chef:

  Sorry, chef, si to res ti, ali ti je kakšen klerikalen bebec ukradel psevdonim?

  Bi lahko argumentiral po kakšnem in čigavem kodeksu naj bi po defoltu moški, ki poje z ženskim glasom, ne bil za pevca??? Obstajajo po nekem domnevnem modernem fašistoidnem sektaškem kodeksu na področju glasbe še morebitne druge omejitve, kakšna barva glasu neki naj ne bi bila avtomatsko primerna za pevce, če še tako kvalitetno odpojejo??? Katera je bolj primeren glas, glas Amy Whinehouse ali Mariah Carey? Toma Waitsa ali Georga Michaela? Je bila Tanita Tikaram v redu s svojim moškim glasom ali za izgon z odra? Kaj pa transvestitska Dana International na Eurosongu? Je škandal, ker je tak spolno težavno identificiran pojav na odru sploh zmagal???

  “Jaz dvomim, da sploh zna pet z moškim glasom.”

  Jaz pa ne vem in ne vem, zakaj bi me brigalo. Kot me ne briga ali bi znala Nina Pušlar kaj zapet z glasom Arethe Franklin. Sicer si imel ravno v zadnjih dneh na sporedu poročanja o filipinskem tekmovalcu, ki velja za absolutnega favorita pri filipinskem izboru talenta, ker odličnoo poje z ženskim in moškim glasom. Seveda se je po mojem mnenju ceneno tudi z imidžem predstavil tako, da se je do polovice namaškaral v žensko, drugo polovico pa v moškega in se med moškim in ženskim petjem obračal. Bogsigavedi, kako bi na tak nastop reagirali naši chefi, Kastelici in podobni.

  Je bila zate Tanita Tikaram, ki je pela z glasom, kakršnega zlahka zamenjaš z moškim, za odtok samo iz tega razloga?!

  Gledalci so pač tisti, ki bodo na podlagi raznih svojih nebulotičnih predsodkov ali simpatij izglasovali zmagovalca v tej oddaji. In dvomim, da bi kaj prida podprli moškega, ki poje tako očitno z operno obarvanim ženskim glasom. Prej bodo podpirali razne povprečno korektne žvrgoljače, ker se bodo propagirali na usmiljenju (revščina, bolezen itd.) ali brezmejni simpatičnosti (zaljubljenci, pri katerih eden zna pet, drugi pa ne in so vsi čist hin nad nepopolnimi okoliščini para, ki se kar naprej ljubčka, da bi ju le imeli radi). Morda na koncu vendarle zmaga kakšna profica alias Maja Keuc ali omembe vreden talent tipa Peter Vode. Tudi veliko dobrih plesalcev je v igri.

  No, od kao profesionalne komisije pa ne pričakujem, da mi bodo kot kreni s ceste uprizarjali svoje frustre in brezmejno raztegljivost pojma okusa. A so za to tam in celo honorirani? Od njih pričakujem nepristranskost, smisel za ocenjevanje tistega, kar se dogaja na odru in … no, pričakovala bi tudi in predvsem zanimiv “retorični” šov v smislu ocenjevanja in predvsem predlogov, kako bi lahko izbrani nastop izboljšali (pri večini pevcev bi lahko komentirali vsaj neobstoj kakršnega koli imidža). Skratka … daleč, predaleč od kakšnega Simona Cowella, ki je sicer veljal za ciničnega zoprneža, ampak kar je govoril o nastopih, pa niti pod razno ni bilo krneki, trapasto in neprofesionalno, ampak ravno obratno. Zajedljivost in duhovičenje je bil pač samo uprizarjan šov, ki je oddaji hudo dvigoval rejtinge po celem svetu, ne zgolj v državi, ki jo je predvajala. Bolje od šova z uprizarjanjem priskutne dolgocajtne prijaznosti v imenu zgolj prijaznosti.

  @nevenka:

  Ja, bilo je nenavadno, tega ne slišimo vsak dan, in mestoma kar srhljivo, če mene vprašaš, ampak da je odpel brezhibno vokalno težje izvedljivo pesem in dosegel cilj svojega namena, pa ni dvoma.

 13. Nick pravi:

  Tanita Tikaram meni poje povsem po žensko. In David Bowie po moško, kenede.

 14. chef chef pravi:

  Tanita Tikaram in David Bowie sta svoja zgodba s svojo muziko.

  Fant je izpadel kot karikatura, kot da bi se norca delal. Bil je groteska. Poleg tega jih je bilo nekaj boljših od njega. In ja, skozi prvo sito jih spustijo preveč. Tega fanta bi jaz sicer dal naprej, ker se trudi, marsikoga drugega pač ne. Ampak med vsemi papki je očitno dovolj, če zna nekdo prepevat povprečno.

 15. Simona Rebolj Simona Rebolj pravi:

  @Nick:

  Ja, in? Tebi pač. Prenekateri, kot se spomnim, pa so mislili, da poje moški, dokler niso izvedeli, da gre za Tanito Tikaram. In kaj neki ima zdaj David Bowie specifičnega tukaj zraven. Aja, saj res, oblačilse je tudi po žensko, pa si se mi čutil dolžnega pojasnit, da lahko v žensko oblečen moški kljub temu poje z moškim glasom. Ja, bravo, no.

  In kakšno zvezo neki sploh ima tvoja opomba s poanto mojega komentarja, ki ravno to, o čemer razkladaš v svojih definicijah, označuje za nepomembno.

  @chef:

  Človek slon je bil na vtis za povprečnega človeka še mnogo hujša groteska, pa je vseeno znal odlično slikat. A za to nikomur ni bilo mar. Ta fant je bil taka specifika s svojim operno obarvanim izvajanjem in očitnim katarzičnim navdušenjem na obrazu ob tem, da je težko delat primerjave z boljšimi. Ampak super. Kar na pladenj. Ker jaz namreč nisem zasledila veliko dobrih pevskih nastopov v tej oddaji. Razen seveda Maje Keuc. Zato se strinjam, da jih skozi sito spustijo preveč, celo zaljubljen par, ker je zaljubljen. In če bi dal tega fanta naprej, ne razumem, zakaj si ga zgolj spljuval. Torej se strinjava. Saj je vendar jasno, da kasneje, ko glasuje občinstvo, ne bo daleč prišel (razen če bi se mega strnile gejevske ekstra aktivistične vrste) iz podobnih razlogov, kot svoje emocije ob njegovem nastopu razlagaš sam … hehe …

 16. Nick pravi:

  Meni je Tanita zadišala po žensko, lep vonj ima, čeprav samo virtualen. Podobno Bowie, je spedenal stvar od A do @. Taka cviljenja pa … brez zveze.

  Če talent pač ni to, ni vredno niti razpravljati in mučiti bobenčkov.

  NE ME JEBAT
  Piše zadnje čase ponekod namesto POZOR, HUD PES!

 17. Nick pravi:

  Simona,

  kje je tvoja poanta? V bodoče jo nekako označi, LP (lepo prosim).

 18. Simona Rebolj Simona Rebolj pravi:

  @Nick:

  Za inštrukcije pri opismenjevanju (kar zavzema tudi sposobnost razumevanja vsebin) bi mi moral pa plačat. Moja urna postavka ni nizka, a garantiram visoko kakovost v zelo kratkem času.

 19. Nick pravi:

  jaz jamčim obratno. pa da ti ne bom začel cahnati z rdečo.

 20. Simona Rebolj Simona Rebolj pravi:

  @Nick:

  Zaradi mene počni, kar hočeš. Lahko začneš tudi cahnat z rdečo. Zabave in smeha se nikoli ne branim.

 21. Nick pravi:

  Hehe. Simona, že v šoli so nas učili, da mora vsak spis imeti svoj uvod, jedro in zaključek, neko poanto morda.

  Saj meni je tudi vseeno, ampak načeloma ne berem dolgih stvari, če me ne potegnejo. In ti meni ne potegneš.

 22. Vanja pravi:

  hmmm ubogi Dostojevski, pa Marquez, pa Camus, pa Kafka…sploh niso dojeli da bi morali njihovi spisi imeti uvod, jedro in zaključek. Pa tudi ponate nimajo, vsaj takšne ne, da bi jo lahko kakšen Nick zaštekal.

 23. Nick pravi:

  .. no in potem se iz kozolca oglasi še striček Vanja s svojo ponato, nakar je cela štala

 24. Vanja pravi:

  Kje je tukaj uvod, jedro in štala? Ali poanta?

 25. Simona Rebolj Simona Rebolj pravi:

  @Nick:

  Še eden, ki sramoti šolo, ker jo je bojda celo obiskoval, rezultati pa taki. No, če si star sedem let ali manj, se opravičujem za izjavo. In tebi naj bi potegnila, al’ kaj??? Ne preveč fantazirat. Takim ne vlečem niti v najbolj morastih sanjah. Zdaj bi bil pa že skrajni čas, da nehaš silit vame, se ti ne zdi???

 26. Nick pravi:

  Tvoja želja, moj ukaz. Japajade. Daj no, Simona, so ti kdaj kaj objavili v kakšnem tiskanem, torej kolikor toliko resnem mediju, ali kvačkaš samo v elektronsko?

 27. Nick pravi:

  … samo elektronsko?

 28. Simona Rebolj Simona Rebolj pravi:

  @Nick:

  Ja, so. In samo v takoimenovanih. Objavljali so mi že v resni filmska reviji, v enem izmed dveh resnih največjih časopisih in v resni tedenski radijski oddaji. In kva pol????

  Ne glede na to pa menim, da tudi če nekomu še nikoli nihče ni nič objavil po tiskovinah, to nikakor ne priča nič o kakovosti določenega bloga ali prispevkih preko elektronskih medijev. Situacijo na tej sceni pač poznam toliko, da mi je prekleto jasno, da marsikdo ne more objavljat, če bi želel, tudi za to, ker se uredništvom preprosto fučka za nove kadre, ker gledajo predvsem na to, da ostane čim več skromnih financ pri hiši za ožji krog frendov, ki hočejo živet od novinarskega dela,četudi niso ravno perle. Marsikdo pa kdaj ne more objavljat tudi zato, ker je predober konec koncev, postavlja previsoke ali preobjektivne ali … , uredniški politiki zoprne standarde. Včasih, ne boš verjel, pa za kakšen profil tiskovine ali za kakšen namen ali pod določenimi pogoji kdo tudi noče pisat, čeprav je dobil ponudbo. Vse sorte obstaja.

  Skratka, čeprav sama nisem primer osebe, ki ji še nikoli ne bi nikjer nič objavili, tvojemu otročjemu poskusu zbadanja, da bi pomenilo, kako nekdo ne piše dovolj dobro, ker ne objavlja v tiskovinah, absolutno nasprotujem in ga označujem za slaboumno pristranskost nekoga, ki seveda ne premore neodvisne presoje o kakovosti nekogaršnjega dela. Taki nezreli bralci so pa itak omembe nevredni pri presojah o čemer koli, kar berejo ali ne berejo.

  Pa lep pozdrav.

 29. webmaher pravi:

  bravo Simona, dobr jebeša NIcka :-)
  Sicer pa bi Jonas moral spet kak Brez Zapor zrihtat pa soočiti Braneta in Simono, vsak tedn ena tema-smeha poln koš :-)

 30. Nick pravi:

  standardi še obstajajo, nakladanje ravno tako, uživanje nad jebešanjem pa je nekaj čisto novega. neprecenljivo, da se izrazim sodobno.

  slaboumna pristranskost – ganz neu termin

  nekogaršnji – wau

  simona, če verjameš ali ne, če boš nekaj sestavila dobro, ti bodo objavili v skoraj vsakogaršnji resni ediciji. do tedaj pa streljaš v prazno, brcaš v meglo in lajaš v temo

 31. NoMercy pravi:

  skratka spet en paradoks: folk seksa za vsakim vogalom, čeprav je zemlja okrogla … ajde za natančneže: jajčasta :)

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !